Hlavní obsah

Beata Rajská: Co nosí módní ikona?

Foto: Anna la Rose

Lodičky nakupuje Beata Rajská u značek Prada, Louis Vuitton, Dior a Salvatore FerragamoFoto: Anna la Rose

Reklama

Česká módní ikona – návrhářka Beata Rajská je při výběru oblečení, bot i doplňků velmi náročná. Samozřejmě, že se obléká „u sebe“, ale aby se někdy objevila i na druhé straně pultu, občas si jako každá jiná žena udělá radost a jde si koupit třeba kvalitní kabelku nebo šperk. Co skrývá šatník populární tvůrkyně módy? Nahlédněte s námi!

Článek

Nejčastěji můžete tuhle elegantní dámu vidět v koktejlových šatech. Není se čemu divit. Většinu času totiž tráví ve svém butiku, a také na všech jednáních či akcích musí reprezentovat. „Mohu říci, že koktejlky používám jako pracovní oblečení, jsou to vlastně moje montérky,“ říká Beata Rajská. A hned přidává jeden ze svých triků.

„Když mám před nějakou větší módní přehlídkou nebo končím velký projekt, bývám unavená. V takovém případě volím jinou než černou barvu šatů. Například perleťovou, krémovou či jiné světlejší odstíny. Černá je sice nádherná, ale vykresluje každou vrásku, kruhy pod očima… Světlé barvy obličej rozzáří,“ radí návrhářka. Podobný efekt prý mají i látky se saténovým povrchem. „Ženy je často nerady nosí, protože mají pocit, že jim přidávají na kilech. Opak je ale pravdou a navíc lesklý materiál obličej podobně jako perly prosvěcuje,“ uvádí další fígl pro skvělý vzhled.

Šaty jsou zkrátka její doménou. „U šatů mám ráda linii 50. let. Co se týká velké róby, jinou si vezmu na módní přehlídku a jinou například na nějakou společenskou akci, kam jsem pozvaná jako host. V takovém případě volím model spíš protokolární, doplněný třeba kabátkem nebo přehozem,“ popisuje královna módy. A na co si opravdu potrpí? „Mám velmi ráda hodně odhalená záda. V mém šatníku proto najdete opravdu mnoho věcí s odhalenými zády,“ dodává.

Foto: Anna la Rose

Nejčastěji nosí Beata Rajská koktejlové šatyFoto: Anna la Rose

Rajtky jsou šik!

Další část jejího šatníku patří golfovému oblečení. Hodně času totiž tráví právě na golfu. Většinu sportovní garderóby nakupuje na cestách, hlavně na Floridě. V tomto případě si oblíbila značku Ralf Lauren. „I na golfu dávám přednost sukním,“ poznamenala. Kalhoty sice moc nemusí, co ale zbožňuje, jsou rajtky.

Rajtkové kalhoty jsou ve stehnech volné a dělají hezkou postavu. V kombinaci se sáčkem jde o pohodlné, neformální šik oblečení, které si ráda obléká třeba na dostihy nebo pólo. „Samozřejmě, že si občas vezmu i džíny nebo šortkové kalhoty, ale jen ve volném čase nebo je nosím na dovolené. Ráda je pak kombinuji s obyčejnými tričky nebo s bílou košilí. Těch mám opravdu velkou zásobu. Znáte to, bílá košile je opravdu jen na jeden den,“ podotýká návrhářka.

Lodičková mánie

A další její slabost? Boty! „Kupuji si je tak, že když se mi nějaké líbí, tak si je vezmu. Zrovna nedávno se mi ale stalo, že jsem viděla opravdu nádherné boty, ale odešla jsem bez nich, protože přednost měla tentokrát sedačka,“ přiznává. Lodičky jsou pro Beatu Rajskou pracovní obuví. Proto si kupuje takové, které jsou vybaveny gelovou zdravotní výplní. Jedině v těch se prý dá vydržet celý den. „V zásobě mám ale i pár bot, ve kterých se dá, jak já tvrdím, pouze postávat,“ připomíná na adresu své sbírky lodiček.

Protože nosí vesměs vysoké podpatky, okamžitě jak dorazí domů, přezouvá se do pohodlnějších zdravotních dřeváků. Co se týká nakupování bot, má prý na rozdíl od ostatních žen velkou výhodu. „Stává se mi, že vidím krásné boty, ale dopředu tuším, že je budu moci použít maximálně jednou. V mém případě to ale není problém, protože je určitě bohatě využijí ještě modelky na přehlídce,“ uzavírá povídání o botách a obratem začne s nadšením popisovat další věcičky, které v jejím šatníku nesmí chybět.

Foto: Anna la Rose

Novinkou v šatníku je hřejivý kabátek z aktuální kolekceFoto: Anna la Rose

Nepostradatelné ozdoby

„Zbožňuji šátky. Když si žena vezme třeba džíny, obyčejné triko a kolem krku si uváže zajímavý šátek, hned má šmrnc. To samé platí i o kloboucích, čepicích nebo baretech. Žena nemusí mít úplně dokonalý účes, a přesto může díky kvalitnímu baretu vypadat úžasně,“ tvrdí.

Přestože dává Beata Rajská přednost vysoké kvalitě oblečení i doplňků, neznamená to, že by nenosila i obyčejná trička. „Oblíbila jsem si španělskou značku Massimo Dutti, což je podobná síť jako Zara. Nejčastěji si od nich pořizuji bílá bavlněná trička, která se hodí do všeho, a unese je i velmi luxusní kostým,“ dodává módní návrhářka.

Na závěr posílá vám, našim čtenářkám, jednu dobrou radu, kterou kdysi zaslechla, a od té doby se jí sama řídí: Pokud věc, kterou si chcete koupit, „neposune“ váš šatník, nemá cenu si ji kupovat!

Reklama

Související témata:

Načítám