Hlavní obsah

Bezchybně oholený klín? Zkuste pánský strojek!

Foto: Thinkstock

Krásný hladký klín není samozřejmostíFoto: Thinkstock

Reklama

Hladká třísla jsou v letním období nezbytností, zvláště pak, když je stále ukazujete v plavkách. Jenže, jak to udělat, aby se na tříslech neobjevovaly červené pupínky nebo zarůstající chloupky? My to víme! Provedli jsme pro vás průzkum – vyberte si depilaci šitou právě na vás!

Článek

V dnešní době existuje mnoho způsobů holení třísel, ale ne každý z nich je vhodný pro každou ženu. Záleží na mnoha faktorech, jako je citlivost pokožky, požadovaný čas depilace, síla chloupků… Porovnejte jednotlivé možnosti depilace či epilace, a zvolte tu nejlepší pro vás. Dejte jednou provždy sbohem nedokonalým tříslům!

Epilace teplým voskem

„Trápí mě tmavé a silné chloupky, na které je žiletka prostě krátká – kolikrát se chloupek přepůlí, musím holit znovu a znovu, ale stejně mi zůstanou černé tečky," svěřila se nám čtenářka Monika.

Epilace voskemje v tomto případě ideální.„Teplý vosk vytrhne chloupek i s vlasovou cibulkou, tudíž než doroste nad povrch pokožky, uplyne doba 2–4 týdny, u žiletky je chloupek odříznutý nad pokožkou a rychle dorůstá," radí kosmetička Barbora Kuruczová.Do této metody investujete v průměru od 100 do 400 korun. Ale nechte si ji raději provést v kosmetickém salonu. Voskové proužky se sice dají volně sehnat ve všech drogeriích (asi za 100 korun), ale obyčejně se vám nepodaří zbavit se všech chloupků, a proto budete muset epilaci kombinovat s pinzetou nebo žiletkou. Nevýhodou je bolest, hlavně při prvním zákroku. Podruhé už bude epilace bolet mnohem méně, protože se chloupky výrazně ztenčí.

Foto: Thinkstock

Depilovat či epilovat, to je to oč tu běžíFoto: Thinkstock

Strojek s planžetou

„Dá se nějak zbavit zarůstání chloupků? Celé tělo si holím žiletkou, ale nejpozději za dva dny musím depilaci opakovat, a pokožka si nestačí tak rychle přivyknout," řeší čtenářka Klára. Pokud máte velmi citlivou pokožku, vyzkoušejte strojek s planžetou. Možná vám tento způsob může připadat trochu zpátečnický, anebo „chlapský“, ale doporučují jej i některé kosmetičky ženám, jejichž pokožka nesnese holení žiletkou nebo depilaci pastou. Výhodou je pohyblivá hlavice, která se přizpůsobí tvaru třísel a nezpůsobí iritaci (podráždění) pokožky. Možná budete překvapené, jak bezchybný bude výsledek. Nevýhodou je naopak časté použití, ideálně obden. Strojek pořídíte v elektru od 400 korun. Navíc si s ním kromě třísel pohodlně oholíte i nohy – jak o ně správně pečovat se dozvíte v článku 7 kroků pro krásné nohy.

Chemická depilace

Různé krémy a přípravky s obsahem sirníků nebo thioglykolátu vápenatého (Sensual, Lycia, Opilca, Avon) účinně rozkládají chloupky nad povrchem. Vždy ale pečlivě čtěte přebal přípravku, abyste si nekoupily nevhodný krém, jelikož se rozlišují podle použití na různé partie (nohy, třísla...). Výhodou je snadné použití, bohužel ale vydrží jen několik dní, podobně jako při holení žiletkou. Bývají však zpravidla lépe snášeny než mechanické „dření“ kůže žiletkou, jsou proto vhodné i pro citlivější pokožku.Vzhledem k tomu, že se jedná o chemii, může přesto dojít k mírnému podráždění. Nezbývá než vyzkoušet. Podobný krém vás vyjde přibližně na 60 až 250 korun.

Odstraňte chloupky laserem

Nadobro se chloupků zbavíte pomocí laserové epilace. Pokud tedy nemáte čas se pravidelně zdržovat holením, je vhodná právě pro vás.Laserový paprsek proniká do vlasové cibulky, kterou zničí velmi silnou energií. Epilaci je nutné opakovat přibližně 6x v době tří měsíců, není nijak výrazně bolestivá. Většinou se neobjevují komplikace, maximálně zarudnutí pokožky nebo svědění po dobu několika hodin. Zákrok provede lékař nebo certifikovaná kosmetička. Působí na chloupky s pigmentací, je tedy vhodná pro ženy s hrubým ochlupením. Budete však muset sáhnout hlouběji do peněženky. Cena laserové epilace se pohybuje od 7000 korun výše.

Epilace elektrickou jehlou

Tato metoda je velmi účinná a trvalá, ale oblíbenosti se jí prozatím příliš nedostává z důvodu poměrně bolestivého zákroku. Vhodná je pro velké plochy, takže pokud máte potíže s hustými chloupky přecházejícími až na stehna, vyzkoušejte ji. Každý chloupek se odstraňuje zvlášť, jehla je zavedena vertikálně s chloupkem a do kůže jsou vpravovány impulzy, díky kterým chloupek vypadne a je navždy odstraněn.Platí se paušálně za hodinu, počítejte tedy s vyšší sumou, asi od 1000 korun za sezení, které je třeba opakovat zpravidla třikrát.

Ať už zvolíte jakýkoli z těchto účinných způsobů, mějte na paměti, že každý z nich znamená zásah do pokožky. Nikdy proto nepodceňujte rady kosmetičky, která zákrok provádí, a v případě domácí péče začněte u kvalitního krému po holení, kterých je na trhu široký sortiment.

Chcete se o správném holení dozvědět ještě více? Přečtěte si článek Stop chloupkům! Desatero pro depilaci!. A nezapomeňte nám o svých zkušenostech, ať už pozitivních nebo negativních, napsat do diskuse.

Reklama

Související témata:

Načítám