Hlavní obsah
Foto: svetlanabalyn, Shutterstock.com

Foto: svetlanabalyn, Shutterstock.com

Svařák z bílého vína - a s grepem? A proč ne? Méně známá varianta zahřeje v chladnějších dnech!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 l bílého polosladkého vína
    12
  • 1 ks růžového grepu
  • 150 g cukru
  • 5 ks hřebíčku
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 svitek skořice
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Víno s kořením, cukrem a nakrájeným grepem přiveďte k varu a povařte na mírném stupni asi 10 až 15 minut. Podávejte ve skleničkách ozdobených dílkem grepu.

Zkuste i další tipy na svařáky s příchutěmi! 

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 689,6 kJ
Bílkoviny1,05 g
Tuky0,04 g
Sacharidy99,31 g
Sůl0,03 g
SAFA0,01 g
Vláknina2,42 g
Cukry51,83 g
Související témata:

Načítám