Hlavní obsah

Blanka v akci: Hodila si provaz!

Foto: David Kadlec

Petr (vlevo) společně s Vojtou mi pomáhají při začátcích zábavy zvané slacklineFoto: David Kadlec

Reklama

Čím si tak zpříjemnit grilovací party, piknik nebo koupání, abyste se při nich nenudili? Můžete si zahrát na cirkusáky, a zkusit se tak naučit chodit po laně - čemuž se říká slackline. Zpevníte tím skvěle celé tělo!

Článek

Vyhoupnout se do výšky jako provazochodec? Proč ne? Zkusit se má všechno, proto jdu na to. Ale ve chvíli, kdy se mám rozejít a udržet rovnováhu, zapojit každý sval uvnitř těla, se už moc nesměju. Naopak, musím se soustředit, abych nespadla – přece jen jsem asi metr nad zemí. Slackline, jak se téhle zábavě říká, mě ale baví!

Abyste si mohli užít tuhle zábavu i vy, natočili jsme pro vás video, které vám v začátcích chůze po laně pomůže. Podívejte se na něj zde:

„Je potřeba se dost koncentrovat, abyste vnímali vyrovnávání balancu,“ vypráví Petr Svoboda, který slacklinu propadl. Už umí na laně i skoky, lehnout si a chystá nácvik salta. „Nesmí vás odradit první neúspěchy, kdy se vám klepou nohy a po dvou krocích nahoře jste zpátky na zemi," usmívá se druhý z mých učitelů, Vojta Veselý.

Cílem slackline je co nejdál dojít. Díky tomu přirozeně zapojujete vnitřní svalstvo, které je odpovědné i za správné držení těla. Hravou formou zkrátka posilujete a zároveň psychicky příjemně odpočíváte. A stačí málo: mít lano s kotvicím systémem (podle délky lana, šířky i kotvy pořídíte komplet od 1000 Kč), kamaráda a chuť.

Tip redakce:Pokud místo zábavy hledáte tip na pořádný posilovací trénink, můžete se podívat na naše video Těmhle borcům podlehnete i vy. Chcete-li o něco snadnější pohyb, vsaďte na Hůlky, které vám vytvarují půlky.

Věřte, že vás bude těšit to, jak se kousek po kousku zlepšujete. A to stojí za zkoušku, nemyslíte?

Reklama

Načítám