Hlavní obsah

Boj proti vráskám: Nové a ještě účinnější zbraně!

Foto: thinkstock

S vráskami můžete bojovat. Jak? Prozradíme vám to!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Armáda bojovníků, kteří s vámi táhnou proti vráskám a ochablé pleti, se každým dnem rozrůstá. Chcete nasadit zbraně nejtěžšího kalibru? Seznamte se s novými účinnými metodami i vychytanými krémy!

Článek

Zatímco dříve se ženy častokrát spoléhaly na jeden jediný krém, v dnešní době mají na výběr tolik možností, že si to „své“ najde opravdu každá. Tentokrát jsme zabrousili do vod novinek a chytrých produktů. Je jen na vás, jestli podlehnete estetické medicíně, otestujete nový krém nebo se své vrásky rozhodnete nechat žít vlastním životem.

Nejúčinnější zbraň? Vaše krev!

Když fotka Kim Kardashian s krví na obličeji obletěla svět, většina lidí si klepala na čelo. Dnes je ale z ošetření pomocí plazmy hit číslo jedna. Tahle metoda je navíc nově dostupná i u nás, což je další důvod k tomu, abychom se jí podívali na zoubek.

Modelování obličeje pomocí plazmagelu je mezi estetickými zákroky převratem, materiál se totiž vytváří přímo z vaší krve. Výhodou je, že odpadají problémy se snášenlivostí: „U ostatních výplňových materiálů je stále určité procento osob, které jsou na obsažené složky alergické. Plazmagel přináší ochranu před alergií a jinými nežádoucími účinky. Svou konzistencí je hustější, hodí se proto především na doplňování objemů tváří a k modelaci lícních kostí,“ říká Monika Kavková, primářka z kliniky Yes Visage.

A jak celý zákrok probíhá? Těsně před zákrokem vám odeberou krev, která se odstředí na čistou plazmu a následně se zpracuje. Aplikace se provádí pomocí tenkých kanyl na krémem znecitlivělou pleť. Nanáší se na místa, kde je potřeba vyhladit vrásky nebo pozvednout povadlé kontury. Ošetření je vhodné i jako prevence při prvních známkách stárnutí. Efekt by měl vydržet zhruba šest měsíců.

Orientační cena: od 5000 Kč podle rozsahu a množství použité plazmy

Foto: thinkstock

Proti vnějším projevům stáří můžete bojovat krémy i estetickými zákrokyFoto: thinkstock

3D Hydrolifting

Účinnou zbraní proti vráskám je také mezoterapie. „Jde o injekční ošetření, kterým se do hlubších vrstev kůže vpravují aktivní látky, které zlepšují hydrataci, tonus a kvalitu kůže, “ vysvětluje MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie v Asklepionu. Novinkou mezi mezoterapiemi je 3D hydrolifting za pomoci kyseliny hyaluronové X-HA3. Kůži nejen hydratuje, ale mění i její objem. Výsledkem je pak na pohled mladistvější pleť. Procedura se doporučuje v odstupu dvou až čtyř týdnů zopakovat, minimálně třikrát. Efekt vydrží šest až osm měsíců.

Orientační cena: podle rozsahu – celý obličej, krk i dekolt kolem 8000 Kč

Kyselina hyaluronová v kelímku

Pomoct si můžete i kvalitní kosmetikou, která přichází se stále lepšími a lepšími variantami. „Osobně preferuji přípravky, které obsahují přirozené složky pokožky a ochranný tukový film. Základem je kyselina hyaluronová, přirozeně zvlhčující složka tkání,“ říká MUDr. Tereza Gabryšová. Tahle kouzelná látka dokáže opravdu zázraky, umí na sebe vázat vodu, které pojme až tisícinásobek.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): 100% čisté sérum kyseliny hyaluronové (Dr. Etner, 1260 Kč/30 ml) a noční krém s kyselinou hyaluronovou (Restylane, 1265 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): denní krém s kyselinou hyaluronovou a arganovým olejem (Ryor, 200 Kč) a vyplňující denní krém proti vráskám Hyaluron-Filler (Eucerin, 649 Kč)Foto: archiv firem

Nepodceňujte objem!

Zvrásněné linie nejsou tím jediným, co ženy s přibývajícími léty trápí. Samotné vyhlazování nestačí, zapracovat je potřeba i na obnově objemu pleti. Kontury obličeje ochabují a pokožka nevypadá tak jako dříve. Když dojde k úbytku tuku a začne se měnit rozložení obličejové tkáně, pleť se takzvaně propadá dovnitř. Jakmile se navíc středová část obličeje zploští, jsou rýhy, vedoucí od okraje nosu ke rtům mnohem výraznější. Ztráta objemu postihuje i kontury podél čelistí, v oblasti spánků a vliv má i na obočí a oči. Pokud se nechcete pouštět do estetických zákroků, vyzbrojte se remodelační kosmetikou, která navrací objem.

Foto: archiv firem

Na foto: remodelační denní krém Volume-Filler (Eucerin, 649 Kč) a pleťový krém pro objem Timexpert Lift (Germaine de Capuccini, 950 Kč)Foto: archiv firem

SOS do 10 minut

Nechcete čekat dlouhé týdny na účinky krémů? Trendem jsou „instantní“ přípravky, které slibují okamžitou pomoc. Ano, efekt je sice jen dočasný a funguje trochu jako optická iluze. Nicméně před důležitou akcí, kdy potřebujete vypadat skvěle, se hodí. SOS přípravky jsou založené na podobném principu jako podkladové báze. Zvrásněné místo vyhladí a vyplní.

Foto: archiv firem

Na foto: Tru Face Instant Line Corrector (Nu Skin, 2170 Kč) s dvanáctihodinovým efektem a pero pro okamžité vyplnění vrásek Instant Smooth (Clarins, 649 Kč)Foto: archiv firem

A jak bojujete (nebo nebojujete :-)) s vráskami vy? Napište nám!

Reklama

Načítám