Hlavní obsah

Bojíte se červené rtěnky? Chyba! Pomůžeme vám vybrat tu pravou

Foto: Profimedia

Nicole Kidman připomíná v odstínu své rtěnky klasickou hollywoodskou ikonu Grace KellyFoto: Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokukujete po červené rtěnce, kterou nosí vaše kamarádka? Není divu! Díky tomuto kosmetickému produktu můžete být femme fatale snadno a rychle i vy! Ulehčíme vám její výběr...

Článek

Ačkoli jsou Češky co se módy a krásy týče spíše zastánkyněmi klasiky a konzervativnějších trendů, jedné z těchto tendencí se stále brání. Řeč je o červené rtěnce, bez které by Francouzky nebyly těmi, kým jsou. A nejen ony, většina slavných žen považuje tento kosmetický prostředek za svého spojence, díky kterému může být půvabná snadno během několika minut.

Pokud chcete mít dokonale padnoucí rtěnku, budete muset sebrat odvahu a začít testovat. Odpíchnout se můžete od typologie ročních období, která by vás nicméně měla jen nasměrovat.

„Obecně se dá říct, že teplé typy, které spadají pod jaro a podzim, mají větší šanci objevit ten pravý odstín mezi teplejšími odstíny s oranžovým podtónem. Chladné typy, letní a zimní, zase inklinují ke rtěnkám studeným s modrým podtónem,“ vysvětluje vizážistka Linda Chudomelová s tím, že byste se typologií neměly nechat zbytečně svazovat. Nebojte se zkrátka začít odstínem, který vás baví.

Nález ideální rtěnky je důležitý převážně pro ženy, které s červenou začínají. Jakmile se do této výrazné barvy pustíte a zvyknete si na ni (i když si odstínem nejste jisté, vydržte alespoň pár hodin a dejte si několik koleček kolem zrcadla), bude vám připadat, že vám sluší každá druhá. Ověřeno v praxi :-).

Důležité je také zkoušet červenou ve chvíli, kdy je vaše pleť v perfektní kondici. „Pokud se přiřítíte do parfumerie nebo drogerie s červeným obličejem, nebude se vám líbit žádný odstín. Rudá vytahuje i každý pupínek a nedostatek, proto nechte zkoušení na chvíli, kdy máte dobře dotažený make-up nebo vás nezlobí pleť,“ zdůrazňuje vizážistka Linda Chudomelová.

V potaz vezměte také barvu vaší zubní skloviny. Rtěnky se silnějším oranžovým nádechem totiž nemilosrdně zdůrazní nažloutlé zuby. Dobrou zprávou ale je, že ty studené s modrým podtónem umí přesný opak – váš úsměv lehce vybělí.

Foto: Profimedia

Kim Kardashian si oblíbila na rtech spíš nahý odstín, ale na jaře se rozhodla rozzářit pomocí červenéFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): rtěnka, odstín Ruby Tuesday, Max Factor, 269 Kč, tekutá rtěnka, The Balm, odstín Dedicated, 495 KčFoto: archiv firem

Trpělivost při výběru

Jestliže chcete mít tak dokonale padnoucí rtěnku ke svému odstínu pleti jako herečka Emma Watson, musíte odhodit stud, vydat se do parfumerie a tam požádat o pomoc vizážistku.

Foto: Profimedia

Emma Watson díky rudé na rtech vypadá jako elegantní dáma, nejen hrdinka z Harryho PotteraFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): rtěnka, odstín Chaos, Nyx, 139 Kč, rtěnka v tužce, odstín 208, Douglas, 209 KčFoto: archiv firem

Nástroj svádění

Máte tmavé vlasy a oči? Pak jste na červenou rtěnku stejně dokonalý typ jako herečka Lily Collins. Díky takové rtěnce budete také působit velmi svůdně, vždyť rty jsou jedny z nejvíc sexy partií.

Foto: Profimedia

Lily Collins je také díky své oblibě v rudých rtěnkách tváří značky LancômeFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): rtěnka, L’Oréal Paris, odstín Sexy Balm, 192 Kč, rtěnka, Essence, odstín 02, 69 KčFoto: archiv firem

Klidně každý den

Červenou rtěnku můžete nosit jako Nicole Kidman nejen na filmové premiéry a slavnostní události, ale klidně k džínám a tričku. Nosí se lesklá i matná varianta, která je teď mimořádně populární.

Foto: Profimedia

Nicole Kidman vypadá v rudé rtěnce vyloženě jako aristokratkaFoto: Profimedia

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): rtěnka, Lavera, odstín Wild Cherry, 150 Kč, rtěnka v tužce, BeYu, odstín 220, 410 KčFoto: archiv firem

Nosíte červenou rtěnku?

Související témata:

Načítám