Hlavní obsah

Boříme tabu: Těchto 6 módních pravidel už neplatí!

Foto: Profimedia

Zmapovali jsme pro vás módní pravidla, která už dnes naštěstí neplatí. Třeba takové tenisky se již nenosí jen na sport...Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje spousta pravidel, jež se v módním světě dlouhou dobu diktovala a následně i dodržovala. Ženy se jimi řídily a porušení bylo většinou chápáno jako faux pas. Ale proč?

Článek

Móda je především hra a má přinášet hlavně radost. Ale také by se k ní mělo přistupovat s citem. Co bývalo dříve tak trochu tabu, avšak dnes už neplatí? Tahle módní pravidla můžete porušit!

Tenisky jedině do tělocvičny

Módní návrháři naštěstí tento zákaz už porušili za vás. Vědí totiž, že sportovní prvky se skvěle kombinují a tenisky jsou tím párem v botníku, který je nejen pohodlný, ale dokáže zcela změnit pohled na jinak příliš romantický/nudný/jednoduchý/byznys... outfit.

Foto: Archiv firem

Bílé tenisky jsou vždy správná volba. Na foto (zleva): H&M, 599 Kč, Baťa, 1099 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Blýskněte se v teniskách, které nikdo nepřehlédne. Na foto (zleva): Zara, 499 Kč, Baťa, 2599 KčFoto: Archiv firem

Denim a denim

Obléknout se do denimu od hlavy až po paty může být trochu oříšek. Fígl je však v jedné jediné věci – mix různých odstínů džínoviny.

Foto: Archiv firem

Džínovou košili kombinujte s kalhotami nebo se sukní. Na foto (zleva): Mango, 599 Kč, Scotch & Soda, 1899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zapomeňte na klasické modré džíny a vyzkoušejte neotřelé barvy, detaily a střihy. Na foto (zleva): Bershka, 499 Kč, ASOS, 1412 KčFoto: Archiv firem

Černá a modrá

Kdysi bylo pravidlem tyto dvě barvy nekombinovat. Důvod? Nám neznámý. My však doporučujeme tuto kombinaci vyzkoušet. Hlavně v případě, že se snažíte vyhýbat celočerným outfitům.

Foto: Archiv firem

Pouzdrovou sukni noste nejen do práce. Na foto (zleva): Reserved, 699 Kč, Answear, 269 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Odstín královské modré si zamilujete. Na foto (zleva): Gina Tricot, 540 Kč, Astratex, 1139 KčFoto: Archiv firem

Mix vzorů

Kombinovat více než dva vzory v jednom outfitu není jednoduché, přesto s malou dávkou citu a odvahy můžete docílit dokonalého looku. Náš tip: klasické pruhované triko a květovaný bomber.

Foto: Archiv firem

Pruhované triko se hodí opravdu ke všemu. Na foto (zleva): H&M, 199 Kč, ASOS, 420 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Bomber není nic pro vás? Chyba. Ty květované budete rády nosit. Na foto (zleva): Zara, 599 Kč, ASOS, 1374 KčFoto: Archiv firem

Bílá jen na jaro a léto

Nosit světlé barvy v zimě nemusí být příliš praktické, přesto není důvod na ně na půl roku zcela zapomenout. Bílé kalhoty si proto užívejte i v chladných měsících, jen k nim obujte vysoké kozačky.

Foto: Archiv firem

Bílé kalhoty noste do práce. Na foto (zleva): Orsay, 799 Kč, Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Světlé kalhoty užijete i ve chvílích volna. Na foto (zleva): Gina Tricot, 810 Kč, Guess Jeans, 2899 KčFoto: Archiv firem

Mix kovů

Nosit šperky různých barevných kovů bylo dříve velké faux pas. Dnes je to naopak velmi trendy. Zlato a stříbro dohromady vypadá skvěle! Doporučujeme jemné řetízky na krku nebo mix náramků.

Foto: Archiv firem

Trend jemných řetízků vás bude bavit. Na foto (zleva): Mohito, 149 Kč, Medicine, 129 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Náramky můžete kombinovat s hodinkami. Na foto (zleva): River Island, 175 Kč, Morellato, 1393 KčFoto: Archiv firem

Porušujete některá módní pravidla? Podělte se o to s námi!

Reklama

Načítám