Hlavní obsah
3,5
(14)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro milovníky sladkého tu máme vynikající recept na borůvkovou buchtu se sněhem, neváhejte a vyzkoušejte ji, přijde k chuti nejen vám, ale i malým strávníkům nebo návštěvám.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 75 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 4 ks žloutků
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
Sněhová čepice
  • 4 ks bílku
  • 1 lžička skořice
  • 250 ml borůvkového kompotu
Článek

Postup

01.

Utřete žloutky s cukrem a změklým máslem, přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřete na plech s pečicím papírem. Dejte ho na 10 minut do trouby péct při 180 stupních.

02.

Mezitím vyšlehejte bílky (pomůže špetka soli) a zlehka do nich vmíchejte přeceděný borůvkový kompot a skořici. Bílkovou hmotu rozetřete na rozpečenou buchtu a vraťte ji na dalších 25 minut do trouby, tentokrát při 160 stupních Celsia.

Další tipy na ovocné koláče najdete zde: makovo-meruňkový koláč nebo borůvkový drobenkový koláč s tvarohem.

Reklama

Související témata:

Načítám