Hlavní obsah

Borůvková buchta se sněhem

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pro milovníky sladkého tu máme vynikající recept na borůvkovou buchtu se sněhem, neváhejte a vyzkoušejte ji, přijde k chuti nejen vám, ale i malým strávníkům nebo návštěvám.

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto potřebujete:
  • 75 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 4 žloutky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
Na sněhovou čepici potřebujete:
  • 4 bílky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 250 ml borůvkového kompotu
Článek

Postup

Krok 1: Utřete žloutky s cukrem a změklým máslem, přidejte mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřete na plech s pečicím papírem. Dejte ho na 10 minut do trouby péct při 180 stupních.

Krok 2: Mezitím vyšlehejte bílky (pomůže špetka soli) a zlehka do nich vmíchejte přeceděný borůvkový kompot a skořici. Bílkovou hmotu rozetřete na rozpečenou buchtu a vraťte ji na dalších 25 minut do trouby, tentokrát při 160 stupních Celsia.

Další tipy na ovocné koláče najdete zde: makovo-meruňkový koláč nebo borůvkový drobenkový koláč s tvarohem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
26. 11. 2012

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.