Hlavní obsah
3,2
(503)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud máte v oblibě moučníky z křehkého těsta, tento si určitě zamilujete. Borůvky v kombinaci s mascarpone a křupavým těstíčkem chutnají fantasticky.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 150 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
Na dohotovení
  • 500 g borůvek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, citronovou kůru a promíchejte.

02.

Přidejte nakrájené máslo, vejce a vše důkladně propracujte. Těsto zabalte do fólie a nechte ho půlhodinky v chladu. 

03.

Mascarpone prošlehejte s vejcem. Borůvky propláchněte, nechte okapat, a pak je smíchejte s cukrem. 

04.

Vychladlé těsto vyndejte z lednice. Odeberte necelou třetinu, zbylou větší část vyválejte na velikost o něco větší, než je forma. Těsto přeneste do formy a vytvarujte okraje. Přebytečné těsto seřízněte.

05.

Na těsto naneste mascarpone a uhlaďte. Přidejte vrstvu borůvek. Zbylé těsto vyválejte, nakrájejte na proužky a vytvořte na koláči mřížku. 

06.

Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova. Po upečení ho posypte moučkovým cukrem.

Reklama

Načítám