Hlavní obsah

Meruňkový koláč s mandlovou drobenkou

Hodnocení:
(364)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Vylepšete klasiku v podobě drobenkových koláčů mandlemi. V drobence budou krásně křupat. Vláčnost pak dodá koláči náplň z ricotty.

Ingredience pro:
1 forma o průměru 30 cm
Na těsto
  • 150 g špaldové mouky
  • 120 g jemně mletých mandlí
  • 130 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 žloutky
Na náplň
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g ricotty
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • citronová kůra
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
Na drobenku
  • 70 g mletých mandlí
  • 30 g hrubé mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 žloutek
  • 50 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte mouku, mleté mandle, přidejte pokrájené máslo, žloutky, citronovou kůru a cukr. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto vyválejte na placku o něco větší, než je forma. 

Krok 2: Těsto přeneste do formy, vytvarujte okraje a přebytečné těsto zahněte nebo odřízněte. Formu s těstem pak dejte do chladu. 

Krok 3: Mezitím dejte do mísy tvaroh a ricottu. Přidejte vejce, třtinový cukr a vše důkladně prošlehejte. Nakonec vmíchejte lístky tymiánu a citronovou kůru. Meruňky zbavte pecek. 

Krok 4: Na drobenku nasypte do mísy nahrubo mleté mandle, mouku,  máslo, žloutek a cukr. Pomocí prstů propracujte, aby vznikla drobivá směs. 

Krok 5: Na vychladlé těsto naneste krém s ricottou. Uhlaďte ho a navrch dejte meruňky. Nakonec koláč posypte drobenkou. 

Krok 6: Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Po vychladnutí koláč nakrájejte. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
28. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.