Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na brambory s cibulkou použijte drobné brambory s pěknou slupkou, nejlépe nové. S opečenou cibulkou je můžete jen promíchat nebo i opéct.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 g brambor
  • 1/2 hrsti listové petržele
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory pořádně omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout j a potom je rozkrojte napůl.  

02.

Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a na trošce oleje nechte změknout. Nakonec přisypte sladkou mletou papriku a nechte ji zpěnit.

03.

Cibulku s paprikou přidejte k bramborám, osolte, opepřete a jen zlehka promíchejte. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Související témata:

Načítám