Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chcete připravit chutnou a nenáročnou večeři? Zapečte si brambory! Máme pro vás tip, jak toto jednoduché jídlo ozvláštnit. S kari a kuřecím masem budou chutnat celé rodině.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kousek pórku
  • 1 ks červené cibule
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 lžičky kari koření
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Kuřecí prsa rozkrájejte na nudličky, osolte je a opepřete. Pórek očistěte, rozdělte na proužky. Cibuli rozdělte na kolečka a můžete kompletovat.

02.

Dno zapékací misky pokryjte plátky brambor, následuje vrstva kuřecího masa, pórku a cibule. Vše zalijte částí smetany, ve které jste rozmíchali kari. Postup opakujte, dokud vám zbývají suroviny, vrchní vrstvou musí být opět brambory. Ty zalijte zbytkem smetany a může se péct v rozpálené troubě – hodinu při 180 stupních Celsia.

Pokud máte kari rádi, o moc složitější není ani výborné kuřecí kari s mangem.

Načítám