Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také jste s příchodem zahrádkářské sezony dostali neodolatelnou chuť experimentovat s čerstvou zeleninou? Vrhněte se spolu s námi do krémových polévek. A můžete začít třeba s brokolicovým krémem.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Brokolicový krém
  • 500 ml mléka
    7
  • 2 stroužky česneku
  • 4 trojúhelníčky smetanového sýra
    7
  • 500 g brokolice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
K podávání
  • 4 ks housky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brokolici rozdělte na růžičky a asi 15 minut ji vařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a brokolici rozmixujte s polovinou mléka.

02.

V druhé polovině mléka rozpusťte krémový sýr. Když je základ zcela hladký, přidejte do něj prolisovaný česnek. K sýrové polovině přilijte rozmixovanou brokolici, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte asi 5 minut vařit.

03.

Při servírování posypte čerstvým nasekaným koriandrem nebo špetkou máty, podávejte s opečeným chlebem či houskou.

Nemáte rádi brokolici? Zkuste polévku ze zeleného květáku s parmezánem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 275,26 kJ
Bílkoviny15,68 g
Tuky8,35 g
Sacharidy43,32 g
Sůl2,79 g
SAFA4,66 g
Vláknina5,4 g
Cukry9,6 g
Související témata:

Načítám