Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Brokolici uvařte takzvaně na skus a hned zchlaďte nejlépe ledem, zůstane tak krásně zelená, chutná a křupavá.

10 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks brokolice
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 2 ks mrkve
Dresink
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Očištěnou brokolici rozeberte na růžičky a ve vroucí vodě uvařte téměř doměkka a zchlaďte. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Na talíře rozdělte růžičky brokolice posypané mrkví a pažitkou. 

02.

Vše přelijte dresinkem, který jste si připravili z olivového oleje, citronové šťávy, octa, majonézy, hořčice, utřeného česneku, soli a pepře.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie631,06 kJ
Bílkoviny8,06 g
Tuky8,68 g
Sacharidy13,69 g
Sůl0,78 g
SAFA1,11 g
Vláknina5,96 g
Cukry5,43 g

Načítám