Hlavní obsah
2,9
(356)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Lehký piškot, tvaroh a šťavnaté ovoce, to je zaručená kombinace na letní koláč. Chutná skvěle s broskvemi, ale můžete zkusit i jiné ovoce, jako jsou ostružiny nebo nektarinky.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 5 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
Na dohotovení
  • 300 g měkkého tvarohu
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 500 g kompotovaných broskví
Článek

Postup

01.

Vejce ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Ušlehejte hladké těsto. Pokud je moc tuhé, přilejte trochu mléka nebo podmáslí. 

02.

Tvaroh prošlehejte s cukrem a vejcem. Broskve nakrájejte na větší kusy.

03.

Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Lžící pak přidávejte na těsto tvaroh. Můžete ho také dát do zdobícího sáčku a nastříkat tvaroh na těsto do tvaru mřížky. 

04.

Nakonec přidejte na koláč pokrájené broskve. Můžete je přidávat přímo na tvaroh nebo tam, kde je jen těsto. 

05.

Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte ho 35 až 40 minut. Nechte zcela vychladnout a pak nakrájejte. 

Reklama

Související témata:

Načítám