Hlavní obsah

Pečené broskve s karamelem

Hodnocení:
(62)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Máte chuť na dokonalý dezert a nechce se vám pouštět do velkého pečení? Vyzkoušejte pečené broskve, jsou rychle hotové a chutnají dokonale.

Ingredience pro:
4 porce
Na broskve
  • 4 broskve
  • 1 lžíce másla
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
Na dohotovení
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce jemně nasekaných lískových oříšků
Článek

Postup

Krok 1: Na pečení použijte zralé, ale spíš pevnější kusy. Broskve překrojte na poloviny a oloupejte slupku. Máslo nechte rozpustit. Broskve vyskládejte do pekáčku, přidejte tymián a přelijte je máslem.

Krok 2: Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Broskve pečte do chvíle než na povrchu trochu zezlátnou. Mezitím připravte oříškový karamel.

Krok 3: Do pánve nasypte cukr a postupně ho zahřívejte. Když vznikne zlatavý karamel, nasypte do něj ořechy, promíchejte a směs ihned přelijte na rovnou plochu vyloženou kouskem alobalu. Během chvilky ztuhne.

Krok 3: Ztuhlý karamel nasekejte na kousky. Přidejte ho na opečené broskve. Podávejte samotné nebo s vanilkovou zmrzlinou či zakysanou smetanou. 

A tady je o něco složitější, zato luxusní makovo-meruňkový moučník.

ynezorPumanzeSaNyknalC