Hlavní obsah
3,5
(66)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Máte chuť na dokonalý dezert a nechce se vám pouštět do velkého pečení? Vyzkoušejte pečené broskve, jsou rychle hotové a chutnají dokonale.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Broskve
  • 4 ks broskví
  • 1 lžíce másla
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
Karamel
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce lískových oříšků
Článek

Postup

01.

Na pečení použijte zralé, ale spíš pevnější kusy. Broskve překrojte na poloviny a oloupejte slupku. Máslo nechte rozpustit. Broskve vyskládejte do pekáčku, přidejte tymián a přelijte je máslem.

02.

Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Broskve pečte do chvíle než na povrchu trochu zezlátnou. Mezitím připravte oříškový karamel.

03.

Do pánve nasypte cukr a postupně ho zahřívejte. Když vznikne zlatavý karamel, nasypte do něj ořechy, promíchejte a směs ihned přelijte na rovnou plochu vyloženou kouskem alobalu. Během chvilky ztuhne.

04.

Ztuhlý karamel nasekejte na kousky. Přidejte ho na opečené broskve. Podávejte samotné nebo s vanilkovou zmrzlinou či zakysanou smetanou. 

A tady je o něco složitější, zato luxusní makovo-meruňkový moučník.

Reklama

Související témata:

Načítám