Hlavní obsah
3,4
(106)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Co takhle letní grilovačku zakončit jednoduchým dezertem? Grilované broskve s voňavou karamelovou vrstvou doplněné o jemný krém z mascarpone a medu, to je to pravé!

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na broskve
  • 4 ks broskví
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hnědého cukru
Na ochucené mascarpone
  • 200 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml 40% smetany ke šlehání
K podávání
  • 1 hrst meduňky
  • 1 hrst mandlových lupínků
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte medové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s medem a vanilkovým extraktem. Vyrobíte si domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí?

02.

Smetanu vyšlehejte do tuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.

03.

Broskve rozpulte a vyjměte z nich pecku. Rozpusťte kousek másla, ovoce jím potřete a každou půlku broskve pak řeznou stranou „obtiskněte“ do hnědého cukru, aby se přichytil na máslo. 

Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

04.

Broskve pak cukrovou stranou položte na čistou mřížku rozpáleného grilu (cca 200 stupňů), pečte je asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila zkaramelizovaná vrstva. Takto grilované broskve podávejte s medovým mascarpone, posypané plátky mandlí a čerstvými lístky meduňky.

Jestli vás recept zaujal, ale nemáte zrovna doma broskve nebo chuť na ně, vyzkoušejte třeba grilovaný banán s jahodami

Načítám