Hlavní obsah

Grilování: Broskve na grilu s medovým mascarpone

Hodnocení:
(94)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Co takhle letní grilovačku zakončit jednoduchým dezertem? Grilované broskve s voňavou karamelovou vrstvou doplněné o jemný krém z mascarpone a medu, to je to pravé!

Ingredience pro:
4 porce
Na broskve
  • 4 broskve
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce hnědého cukru
Na ochucené mascarpone
  • 200 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml 40% smetany ke šlehání
K podávání
  • 1 hrst meduňky
  • 1 hrst mandlových lupínků
Článek

Postup

Krok 1: Nejprve si připravte medové mascarpone. Ruční metlou prošlehejte sýr s medem a vanilkovým extraktem. Vyrobíte si domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí?

Krok 2: Smetanu vyšlehejte do tuha. Pak ji jemně zamíchejte do ochuceného mascarpone, aby vznikl nadýchaný krém.

Krok 3: Broskve rozpulte a vyjměte z nich pecku. Rozpusťte kousek másla, ovoce jím potřete a každou půlku broskve pak řeznou stranou obtiskněte do hnědého cukru, aby se přichytil na máslo. 

Foto: Svatava Vašková

Krok 4: Broskve pak cukrovou stranou položte na čistou mřížku rozpáleného grilu (cca 200 stupňů), pečte je asi 3 až 4 minuty, aby se utvořila zkaramelizovaná vrstva. Takto grilované broskve podávejte s medovým mascarpone, posypané plátky mandlí a čerstvými lístky meduňky.

Jestli vás recept zaujal, ale nemáte zrovna doma broskve nebo chuť na ně, vyzkoušejte třeba grilované blumy na špejli se zmrzlinou

ynezorPumanzeSaNyknalC
8. 7. 2021

Reklama

Sdílejte článek