Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Milujete čokoládu a hledáte, jak ji nejlépe využít v kuchyni? Vyzkoušejte brownies s medem a ořechy.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 1 špetka soli
  • 180 g čokolády 70%
    6
  • 125 g másla
    7
  • 100 g cukru krupice
  • 125 ml medu
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g vlašských ořechů
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Menší vyšší plech vymažte máslem. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Na nízký stupeň rozehřejte čokoládu s máslem a nechte pár minut zchladnout.

02.

K čokoládě přidejte med s cukrem a vše dobře promíchejte. Do směsi postupně přidejte vejce a vše důkladně zašlehejte. Nakonec přimíchejte směs s moukou a ořechy. Nalijte na připravený plech a pečte při 180 stupních Celsia 35 minut, dokud není povrch koláče suchý. Krájejte až zcela vychladlé!

Pokud se vyhýbáte mouce a cukru, ale sladkému stejně nedokážete odolat, upečte si řepové brownies.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie16 891,5 kJ
Bílkoviny60,88 g
Tuky250,1 g
Sacharidy379,99 g
Sůl1,4 g
SAFA109,03 g
Vláknina35,9 g
Cukry251,66 g
Související témata:

Načítám