Hlavní obsah
Foto: Yulia Davidovich, Shutterstock.com

Foto: Yulia Davidovich, Shutterstock.com

MIlujete svařák, ale zároveň se marně snažíte vysvětlit svým dětem, že něco takového nesmí? Vykouzlete jim dětskou variantu z brusinkové šťávy!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 l brusinkové šťávy
  • 1/2 hrnku čerstvých brusinek
  • 1 lžička skořice
  • 2 hlavičky hřebíčku
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 špetka skořice
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brusinkovou šťávu, celou skořici a hřebíček smíchejte ve středním kastrolu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a pomalu vařte.

02.

V malém kastrolku smíchejte zase brusinky, cukr, mletou skořici a přidejte 2 lžíce vody. Lehce zahřívejte na mírném stupni za stálého míchání, až brusinky popraskají a jsou obalené cukrem.

03.

Když brusinky vychladnou, napíchněte pár bobulek na dekorativní párátka. Nalijete svařenou horkou brusinkovou šťávu do hrníčků a ke každému přidejte brusinkové párátko. To samé můžete udělat také v rybízové variantě.

Související témata:

Načítám