Hlavní obsah
Foto: Ivankovich Yulia, Shutterstock.com

Foto: Ivankovich Yulia, Shutterstock.com

Bublanina patří k jednomu z nejuniverzálnějších receptů vůbec. Znáte tenhle?

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks bílku
    3
  • 4 ks žloutků
    3
  • 150 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
    1
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 1 dl oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 2 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce hrubé mouky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z bílků ušleháte sníh, žloutky pečlivě rozmícháte s pískovým a vanilkovým cukrem. Do žloutkové pěny vmícháte polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Opatrně vmísíte sníh.

02.

Těsto ne zcela tekuté plníte do vymazaných a vysypaných hrnečků – jen do ¾, protože nabude. Zatlačíte do něj ovoce a v předehřáté troubě pečete ve vodní lázni asi 25 minut.

Zalíbilo se vám pečení v hrnečcích? Příště připravte jablečné nákypy s mandlemi.

Související témata:

Načítám