Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Ivankovich Yulia, Shutterstock.com

Foto: Ivankovich Yulia, Shutterstock.com

Bublanina patří k jednomu z nejuniverzálnějších receptů vůbec. Znáte tenhle?

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 4 ks bílku
  • 4 ks žloutků
  • 150 g cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 dl oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 200 g čerstvého ovoce
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Z bílků ušleháte sníh, žloutky pečlivě rozmícháte s pískovým a vanilkovým cukrem. Do žloutkové pěny vmícháte polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej, šťávu z citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Opatrně vmísíte sníh.

02.

Těsto ne zcela tekuté plníte do vymazaných a vysypaných hrnečků – jen do ¾, protože nabude. Zatlačíte do něj ovoce a v předehřáté troubě pečete ve vodní lázni asi 25 minut.

Zalíbilo se vám pečení v hrnečcích? Příště připravte jablečné nákypy s mandlemi.

Související témata:

Načítám