Hlavní obsah

Budíček podle horoskopu: Na Štíry nemluvte, Vahám vykliďte koupelnu

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Dny se zkracují a ráno ještě často bývá tma, takže se lidem z postele moc nechce. Jak si vstávání ulehčit a zpříjemnit? Víte, jak k němu přistupují jednotlivá znamení horoskopu a co pro sebe mohou udělat, aby ráno nebylo utrpením?

Článek

Ranní vstávání má rád málokdo, jenže většina lidí prostě do práce po ránu musí. Prozradíme proto o každém znamení, jak vstávání zvládá a čím si ho může zpříjemnit, aby byla i ta tmavá a upršená podzimní rána o něco snesitelnější.

Beran (21. 3.–20. 4.)

U Beranů mohou zrána nastat dvě situace: buď otevřou oči a v ten okamžik nesnášejí celý svět a chtěli by jen spát a spát, nebo naopak z postele vyskočí jako na pružinkách a jsou připraveni vrhnout se do akce. Máte-li zrovna ten špatný den, rozhodně vstávání neprotahujte. Chce to vyběhnout z peřin hned po zazvonění budíku a vyrazit do víru dění. Ranní ploužení není pro Berany to pravé. Kromě toho jsou mistři v těšení – zkuste se tedy motivovat něčím příjemným, co vás daný den čeká. Hned budete vstávat lépe.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci ráno potřebují spoustu času, aby se pozvolna probudili a provedli veškeré své rituály a zavedené postupy. Rozhodně by na ně neměl být v brzkých hodinách kladen tlak, měli by jet vlastním tempem, které jim sedí. Je tedy lepší, když si nastavíte budík klidně o nějaký čas dříve, aby všechno probíhalo v pohodě. Ideální je zavést si rituál, postup, který budete každé ráno automaticky opakovat, než se váš mozek pořádně nastartuje. A rozhodně nevynechávejte řádnou snídani, ta je pro Býky nezbytná.

Foto: nenetus, Shutterstock.com

Pořádná snídaně je pro Býky téměř nutnostíFoto: nenetus, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Pro Blížence je vůbec nejdůležitější být v obraze. Ačkoli jim tedy ráno rozhodně nevadí svižnější tempo, i zde je lepší nařídit si budík o trošku dřív, abyste hned po probuzení mohli překontrolovat e-maily a zprávy. Pro Blížence je tohle nejlepší start nového dne – mentálním stimulem rozhýbají mozek k akci. Kromě toho jsou Blíženci velmi společenští, ráno jim tedy bude připadat mnohem příjemnější, nebudou-li ho trávit sami a s někým blízkým si řeknou si pár milých slov nebo si popovídají, co je ten den čeká.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci mají ráno tempo spíše pomalejší a k hezkému dni jim rozhodně napomůže hezké probuzení – třeba s příjemnou hudbou a chvilkou jógy na protažení ztuhlého těla. Určitě jim dobře poslouží ranní sprcha – ale ne moc studená, po ránu by si Raci žádné šoky dopřávat neměli. Protože je baví pečovat o okolí, často chystají snídaně a svačiny pro celou rodinu. Jako Raci byste ale rozhodně neměli zapomínat rozmazlovat také sami sebe a občas si dopřát snídani vážně královskou nebo si hned zrána napustit horkou vanu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ve Lvech se perou dva protichůdné přístupy – z principu rána nemají rádi, protože spánek je pro ně ohromně důležitý a rádi jím tráví svůj čas. Na druhou stranu jsou to ohromně pozitivní lidé, kteří mají dobrou náladu v každé situaci. I když se tedy vzbudíte a zrovna nesršíte elánem, nedá moc práce dostat se do správného rozpoložení. Na Lvy funguje nějaká ta špetka akčnějšího ranního cvičení, ať už se půjdete proběhnout, nebo si zaskáčete přes švihadlo, ale i oblíbený seriál nebo kapitola knížky u snídaně. Potěšte se, abyste pak mohli těšit ostatní.

Foto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Pro Lvy je ideální nakopnout se nějakou energičtější aktivitouFoto: Branislav Nenin, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pro Panny vlastně vstávání tak hrozné není – je to první položka na seznamu aktivit, kterou si mohou odškrtnout jako splněnou. Jejich rána bývají pečlivě zorganizovaná a připravená, mají svůj řád a daný průběh. Panny rády začínají produktivně, takže si třeba hned po probuzení vyřídí veškerou e-mailovou korespondenci nebo udělají něco pro své zdraví a vyrobí si džusy na snídani i svačinu. Nemají rády odkládání budíků a dlouhé válení v posteli, rána jsou pro ně časem aktivity a odškrtávání úkolů.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy nesnášejí, když musejí ráno vstávat samy a připravovat se v tichu a bez společnosti. Jste drahou polovičkou Vah? Udělejte jim laskavost a vstávejte s nimi, proberte plány a přání na následující den, řekněte si pár hezkých slov. Vahám to úplně změní celý den a nakopne je to jako nic jiného. Kromě toho je pro ně velmi důležitá kosmetická rutina, ať už do ní patří cokoli. V koupelně dokážou strávit poměrně dost času, a pokud po nich někdo bude chtít, aby svůj čas tam strávený zkrátily, se zlou se potáže.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři ráno nesnesou lidi. Kdo na ně promluví, toho čeká smrt a dlouhé a pomalé smažení v pekle. Jsou nabručení, obrácení do svého nitra a okolí ignorují, dokud se ve světě zase trochu nerozkoukají. Jestli jim chcete vstávání ulehčit, nemluvte na ně, jen jim beze slova uvařte hrnek oblíbeného nápoje nebo nechte na stole kousek čokolády. Ocení to, i když vám to nejspíš neřeknou. Štíři by měli ráno strávit chvilku sami se sebou a svými myšlenkami. Může se totiž stát, že právě v ranním tichu rozlousknou problém, který je trápí už delší dobu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Na Štíry ráno nemluvte – ušetříte nepříjemnosti vám oběmaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Ačkoli jsou Střelci většinou velmi pozitivní a energičtí, je to právě ráno, kdy potřebují baterky dobít, aby je mohli ostatním dobíjet po celý den. Ideální pro ně je začít den hudbou a krátkým cvičením nebo o trochu filozofičtěji: kapitolou z motivační knihy, pozitivními afirmacemi či mantrami, případně audioknihou, která jim poradí, jak vést úspěšnější život. Právě ráno jsou totiž těmto podnětům nejotevřenější. A všechna pozitivita, která absorbují, se pak promítnou do celého jejich dne.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi nemají v lásce ranní poflakování, pomalé a dlouhé snídaně nebo jen prosté zírání do zdi a rovnání vlastních myšlenek. Ráno je pro ně něco, co je třeba odbýt, aby se člověk mohl vrhnout do práce. Proletí tedy všechny ranní nezbytnosti během několika minut a pustí se do úkolů, které je ten den čekají. Jestli přece jen uvíznete ve smyčce povalování a nečinnosti, stačí, když provedete nějaký pracovní rituál – zkontrolujete diář, zapnete počítač nebo třeba jen otevřete okno a pustíte dovnitř čerstvý vzduch. Váš motor nastartuje sám.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Pro Vodnáře je ranní vstávání velmi nepříjemnou záležitostí, rádi se totiž jen tak válejí a přemítají o všem a o ničem nebo v posteli něco tvoří. Rovnou vyskočit a rozběhnout se do světa, to pro ně není. Mají pomalý start a měli by si ho dopřát. A také by si měli ráno obohatit něčím hezkým – ať už se v klidu proberete šperkovnicí či zásuvkou s barevnými šátky, projdete si pár svých oblíbených fotek, nebo strávíte příjemných pět minut kocháním se výhledem z okna či prohlížením obrazu na zdi. Stojí to za to a uvidíte, že váš den bude hned lepší.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ani Rybám není doporučeno vstávat rychle a okamžitě, ale spíš si první hodiny dne vychutnávat v pomalejším tempu. Důležité jsou pro ně sny – svůj den tedy můžete začít tím, že si do sešitu na nočním stolku zapíšete, co se vám v noci zdálo. Pročítání starých zápisků vám určitě pomůže, až nebudete mít nejšťastnější chvíle. Pro Ryby je také nezbytný pořádný hrnek něčeho teplého, co je uvede do chodu, a pokud možno sprcha či vana – pak už konečně mohou začít fungovat jako lidé.

A jak to máte s ranním vstáváním vy?

Reklama

Související témata:

Načítám