Hlavní obsah

Dokonalá tvář bez líčení

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Neztrácejte čas líčenímFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebaví vás se každý večer odličovat a v ranním spěchu se nestíháte nalíčit? Pak si dopřejte permanentní make-up, jinými slovy nesmyvatelné nalíčení, a můžete ze svého rozpočtu na dlouhou dobu vyškrtnout  šminky.

Článek

Permanentní make-up se vám dostane pod kůži

Tato metoda spočívá v mikropigmentaci rostlinného barviva pod povrch pokožky do hloubky 0,3 až 0,5 milimetru. Je prováděna lehkými přírodními barvivy a má trvanlivost tři až pět let. Vzhledem k malé hloubce vpichu a implantaci pigmentu dochází k přirozenému odlučování barviva. Tímto způsobem se dá provést korekce rtů, zvýraznit oční linky, vymodelovat či doplnit chybějící obočí.

Jak se povrchová tetonáž provádí

Samotný výkon se provádí pomocí jemně vibrující tetovací jehly. Do kůže se aplikuje barvivo, jehož intenzitu a tvar si každý zájemce po konzultaci s odborníkem vybere sám. Barvivo se z kůže šupinkami odumřelé kůže postupně vytratí. Po odeznění a vyprchání barvy je možné celý zákrok podstoupit znovu s přihlédnutím k novým trendům, nebo od něj upustit bez jakýchkoliv následků.

Permanentní make-up není úplně bezbolestný. Proto se provádí šetrně při lokálním znecitlivění pokožky. Na počátku výkonu se používají masti, v dalším průběhu gelová a tekutá anestetika. Při zákroku v létě musíte počítat s tím, že ošetřená místa nesmíte vystavovat přímému slunečnímu záření a nejméně šest měsíců je nutné používat krémy s vysokým ochranným faktorem.

Bezprostředně po povrchové pigmentaci můžete pokračovat v normálním denním režimu, ale místo vpichu je mírně oteklé, výrazněji zbarvené, než byl požadovaný odstín. Ale během několika hodin otok zmizí, objeví se jemné stroupky, které maximálně za pět dnů odpadnou, a výrazné zabarvení ustoupí.

Ceny a záruka

Vykreslení obočí vás přijde na asi 3500 Kč, zpravidla se jedná o jeho zvýraznění, ztmavení, modelaci, korekci a protažení do požadované délky. Za jednu oční linku horního nebo dolního víčka zaplatíte 1500 Kč. Vykreslením linky dochází k optickému zvýraznění očí a zhuštění řas. Kontura rtů vyjde na 3500 Kč včetně jemného barevného vystínování a korekce rtů. Oční linky vydrží kolem dvou let, obočí dokonce tři roky a kontura rtů až šest let.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Permanentní make-up vydrží tři až pět letFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Na co si dát pozor

Hlavně na pomůcky na jedno použití, jako jehly, roušku, rukavice, kvůli nežádoucí infekci. Nesmíte mít žádné zdravotní problémy ani alergie. Důkladně prostudujte, jestli se jedná o skutečně přírodní barviva. Nechejte si nejprve udělat tzv. předkreslení tvaru obočí, linek i konturu rtů běžnými líčidly. Pro jistotu se i vyfoťte pro porovnání, jestli se výsledek shoduje s předlohou. Z obrázků nalíčení před a po bezpečně odhalíte odchylky. Když k nim došlo, domluvte si nápravu, snížení ceny atd. Renomovaný salon na to vždy přistoupí. Zjistěte si předem, jestli se na práci vztahuje záruka a zda můžete bezplatně navštívit salon, když bude s vaším make-upem něco v nepořádku. Teprve potom usedněte do kosmetického křesla a nechejte se nalíčit.

Reklama

Související témata:

Načítám