Hlavní obsah

Nejkrásnější podzimní věnce: Ozdobte si dům či byt za pomoci kaštanů, šípků, barevného listí či dýní

Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Foto: Agnes Kantaruk, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim nejsou jen chladná rána, propršené šedivé dny a smiřování se s tím, že je léto opravdu pryč. Je to doba zemitých barev, sklizně a díky delším večerům třeba i tvoření dekorací, které to nejhezčí z něj přinesou k vám domů.

Článek

Šípky, kaštany, barevné listí, ale i podzimní květiny nebo opadané větvičky. To vše jsou suroviny, které přímo vybízejí k tvorbě dekorací. Jestli potřebujete inspiraci, nabídneme vám hned několik možností.

Břečťan a dýně

V podzimních dekoracích se snad i povinně musí objevit dýně. Ty nejmenší lze umístit do věnce z břečťanu, ale třeba i podzimního listí, to necháme na vás.

Foto: Aleš Otýpka

Dýně všech tvarů a velikostí patří k podzimu, takže i na podzimní věnecFoto: Aleš Otýpka

Barevné listí

Barvy podzimu mají rozhodně něco do sebe, a pokud nasbíráte to správně vybarvené listí, pak už máte skoro vyhráno a můžete začít s výrobou.

Foto: Tomáš Rubín

Spadané listí je levnou, ale velmi krásnou podzimní surovinou na výrobu věnceFoto: Tomáš Rubín

Šípky a jeřabiny

Věnce se většinou vyrábí s použitím slámového nebo polystyrenového základu, ale můžete k tomu využít i vyšívací kruh. Výsledek je subtilnější, ale i velmi elegantní a můžete ho použít jako dekoraci na dveře, ale třeba i do okna.

Foto: Tomáš Rubín

Jeřabiny, šípky, ale i květiny… to je základ věnce, který může zdobit třeba vchodové dveřeFoto: Tomáš Rubín

Šišky

Šišky patří na podzimní i zimní dekorace, ale nemusíte je nechávat jen v jejich přírodní podobě. Můžete je nechat doslova a do písmene rozkvést! Pak mohou být tím správným akcentem podzimního věnce – jak na to?

Šišky můžete nechat rozkvést – například na věnci

Kaštany

Kaštany jsou podzimním plodem, který má v dekoracích mnoho využití. Nebojte se je použít i při výrobě masivního a elegantního věnce v přírodních tónech. Jak vidíte, výsledek je velmi elegantní.

Foto: Eva Malúšová

Věnec jen z kaštanů? Rozhodně bude krásnýFoto: Eva Malúšová

Šnečí ulity

Při procházce podzimní přírodou můžete často objevit prázdné šnečí ulity. Když jich nasbíráte dost, můžete jimi polepit slámový základ věnce a vyrobit nadčasový věnec, který vydrží léta. Pokud ho chcete naladit do podzimních tónů, stačí k nim přidat barevné suché lístky.

Foto: Jakub Jurdič

Právě na podzim se v přírodě začnou objevovat prázdné šnečí ulity – i z nich lze vyrobit zajímavý věnecFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám