Hlavní obsah

Jarní dekorace: Zasaďte barevné hyacinty do hnízda i skořápky

Foto: Germanroam, Shutterstock.com

Foto: Germanroam, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekali jste dosud s jarními dekoracemi na teplejší počasí? Nemusíte se ničeho obávat, klidně si jarní květiny zasaďte a na noc je schovejte dovnitř. Můžete je aranžovat do netradičních květináčů. Zkuste proutěná hnízda, misky na nožičkách i netradiční keramiku. Máme pro vás pár tipů.

Článek

Jarní květiny či cibuloviny lze sázet už od začátku března, ale pokud v noci mrzne, je dobré je schovat dovnitř. Pamatujte však na to, že v interiéru musí být chladněji. Aranžovat je můžete nejen do klasických truhlíků, ale vyzkoušet můžete i netradiční květníky, které připomínají ptačí hnízda či rozbitou skořápku, která se hodí i k Velikonocům. Primulím budou slušet různé proutěné košíky, které budou vypadat skvěle i v obýváku jako solitérní dekorace.

Jarní květiny: hyacinty, krokusy, tulipány…

K typickým jarním květinám patří narcisy, tulipány, modřence, krokusy, primulky a hlavně hyacinty. Vyznačují se pestrými barvami květů i silnou vůní, jež provoní celý dům či byt. Proto je ale raději nedávejte do ložnice. Kromě originálních květináčů vyniknou také ve speciálních skleněných nádobách a budou dělat parádu jak v hlíně, tak řezané ve vázách. Ozdobí vaše parapety, kde mají dostatek světla, ale i jídelní stůl. Ten si zaslouží příští týden větší výzdobu v rámci velikonočních svátků. Kromě osení zkuste ozdobit skořápky od vajíček a zasadit do nich drobná kvítka.

Jak aranžovat narcisy

K jaru patří různé barvy, ale typickou je žlutá, kterou zastupují jednoznačně narcisy. Budete-li je chtít aranžovat do misek, nezapomeňte, že ty klasické jsou vysoké. Proto použijte spíše nízké narcisky zvané narcisy triandrus nebo cyclamineus. Přinášíme vám krásnou jarní inspiraci.

Netradiční květináče

Foto: Archiv firem

Zleva: Nízký květník Iconioo, 1350 Kč. Květináč ve tvaru hnízda Wallachia decor, 289 Kč.Foto: Archiv firem

Z porcelánu

Foto: Archiv firem

Zleva: Porcelánová mísa Room Poetry Bowl, 1649 Kč, prodává Scandishop. Tyformy, porcelánový květináč, 1000 Kč.Foto: Archiv firem

Samozavlažovací

Foto: Archiv firmy

Béžová samozavlažovací pěstební nádoba Urbalive – Plastia, 1990 Kč, prodává Bonami.Foto: Archiv firmy

Květináč a váza v jednom

Foto: Archiv firem

Zleva: Flower Me Happy, květináč či váza z porcelánu, 1700 Kč, prodává Zahrada na niti. Strömshaga, váza na hyacint, 329 Kč, prodává Deejada.Foto: Archiv firem

Ve tvaru vejce

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, ozdobný květináč ve tvaru vejce, 379 Kč. Wallachia decor, malé květináče ve tvaru skořápky, od 159 Kč.Foto: Archiv firem

Reklama

Načítám