Hlavní obsah

Prostorný byt s terasou: Majitelé vsadili na kombinaci černé se žlutou

Foto: 20xZuzana Strouhalová

Žlutý stůl je v prostoru nepřehlédnutelnýFoto: 20xZuzana Strouhalová

Reklama

Mladší manželský pár se synem dlouho řešil, kde bydlet. Ve výběru nakonec zvítězil prostorný byt s velkou terasou v novostavbě. Podívejte se, jak jej s architektkou zařídili.

Článek

Manželé si pořídili byt 4+kk o velikosti 100 m2. Dům se v té době nacházel ve fázi rozestavěnosti, takže bylo možné učinit ještě drobné úpravy v projektu. Majitelé proto oslovili architektku Zuzanu Strouhalovou, jejíž práci znali z pořadu Jak se staví sen, aby jim se zařízením bytu pomohla.

Architekta Zuzana Strouhalová k tomu říká: „Investoři přišli na konzultaci poměrně včas, takže jsem mohla mírně zasáhnout do projektu. Požadavkem rodiny bylo vytvoření moderního, čistého, ale přitom veselého a teplého bydlení.“

Vstupní prostor

Ze zádveří se jde do chodby, z níž je přístup do všech pokojů. Jsou zde na míru vyrobené šatní skříně. Na podlaze je použita velkoformátová metalická dlažba o rozměru 1,2 m x 0,6 m. Nade dveřmi každého z pokojů vidíte prosklenou část, která přináší do chodby světlo.

Foto: Archiv firmy

Zastínění na oknech tvoří římské rolety. Také mají černožlutý vzorFoto: Archiv firmy

Komunikační zóna

Naproti vstupu do bytu se nachází velký obývací pokoj s jídelnou, který je hlavním obytným prostorem bytu. Na něj navazuje stěnou oddělený kuchyňský kout. Pokoj je světlý díky francouzským oknům, které tvoří celou stěnu pokoje. Za nimi je prostorná terasa.

Foto: Archiv firmy

Kuchyň je vyrobena na míru dle návrhu Zuzany Strouhalové. Je z lakované MDF v úpravě vysoký leskFoto: Archiv firmy

Proto si architekta mohla dovolit navrhnout dřevěnou podlahu v tmavším, ale teplém odstínu. Další vybavení pak ladila do žlutočerné kombinace barev. Manželé požadovali vzdušný prostor, nechtěli zde mnoho nábytku, dokonce ani konferenční stolek. V pokoji je jen velká sedačka. „Celočalouněná pohovka má kvalitní čalounění ze všech stran. Výhodou je, že ji můžete umístit jak ke stěně, tak do prostoru," připomíná Karel Pacák ze společnosti Polstrin.

Foto: Archiv firmy

V pracovně zaujme knihovna, vyrobená na míru. Nabízí otevřené i uzavřené úložné prostoryFoto: Archiv firmy

Nepřehlédnutelný stůl

Dominantou pokoje je velký jídelní stůl vyrobený na míru a provedený ve žlutém laku ve vysokém lesku. Doplňují jej židle z transparentního plastu od značky Calligaris (4500 Kč), které celou sestavu odlehčují. Lak je náchylnější k poškrábání, chrání povrch stolu deska z tvrzeného skla.

Foto: Archiv firmy

V ložnici rodičů je lůžko od firmy Polstrin. Vyšlo asi na 36 000 korunFoto: Archiv firmy

V prostoru je použito jedno hlavní světlo v obývací části, doplněné stojací lampou ve stejném dezénu. Nad jídelním stolem je snížený sádrokartonový podhled, v němž jsou rozmístěny bodovky.

Foto: Archiv firmy

Stěnu u postele zdobí citáty známých francouzských spisovatelůFoto: Archiv firmy

Kuchyně

Na jídelnu navazuje kuchyňský kout, totožný se stolem (i se spotřebiči vyšel přibližně 300 000 Kč). Kuchyňská pracovní deska, stěna za ní a také dřez jsou vyrobeny z černého corianu (cena se pohybuje okolo 10 000 Kč/m2). Na podlaze je položena černá dlažba.

Foto: Archiv firmy

Na toaletě nechybí umyvadlo na úložné skříňceFoto: Archiv firmy

Klidová zóna bytu

K dalším místnostem patří ještě studentský pokoj, kde je také nábytek vyrobený na míru.Tady vládne šedá a béžová barva. Vedle se nachází pracovna s velkou, na míru vyrobenou knihovnou. Jsou zde ještě pracovní stoly a pohovka.

V ložnici rodičů je světlá čalouněná postel, nad ní je umístěný fotoobraz, jehož autory jsou sami majitelé. Hlavní koupelna je rovněž pojata v živých tónech. Zuzana Strouhalová zde použila kombinaci zelené a béžové barvy.

Jak se vám černožlutá kombinace líbí?

Reklama

Načítám