Hlavní obsah

Čakry a kameny: Konec zdravotním potížím!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Působení drahých kamenů léčíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vyberte si správný kámen, položte ho na tajemné místo svého těla a nechte bolest odplynout tam, kam patří - co nejdále od vás! Co k tomu potřebujete? Znát své čakry!

Článek

Čakry přijímají, přeměňují a rozvádějí energii získanou z okolního světa. Podle jasnovidců, kteří je vidí, vypadají jako trychtýř tvořený větrem. Při všeobecném rozdělení je jich sedm, přičemž každá z nich poukazuje na určitou oblast těla. Pokud zkombinujeme čakry s drahými kameny, mohou se ty blokované vyléčit. Proces je jednoduchý: Nejdříve si uvolněně lehněte a poté si jeden z vybrané skupiny kamenů položte na jednotlivé čakry, kde je ponechte dvacet minut. Je vhodné „kúru“ doplnit relaxační vůní či hudbou. Je důležité cítit se pohodlně.

První čakra (základní centrum)

Najdeme ji mezi análním otvorem a pohlavními orgány. Patří do ní anální otvor, prostata, tlusté střevo, dolní končetiny, krev a tvorba buněk, žláza nadledvina. Pokud by se měla charakterizovat, tak sexualitou, životní silou, základními požadavky. Přiřazené kameny: vhodné jsou rudé barvy, také jaspis a achát.

Druhá čakra (křížové centrum)

Druhá čakra sídlí nad pohlavními orgány, takže kromě nich do ní patří močový měchýř, ledviny, zažívací šťávy, krev, mízní tok, sperma a ze žláz prostata, varlata a vaječníky. Sexualita, erotika a tvořivost, to je to, co ji charakterizuje. Přiřazené kameny: oranžové, ale i perla, adulár a bílý chalcedon.

Třetí čakra (pupeční centrum, čakra solárního plexu)

Nad pupek si položte dva prsty, a tam ji najdete. Vztahuje se na dolní polovinu zad, žaludek, zažívací trakt, břišní dutinu, slezinu, játra, žlučník, vegetativní nervový systém. Charakterizuje ji bohatství, síla a moc. Přiřazené kameny: žluté až zlatavé.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každý kámen má své účinkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Čtvrtá čakra (srdeční)

Nachází se ve výši srdce. Patří do ní horní polovina zad, ono zmíněné srdce, spodní část plic, hrudní dutina, pokožka, krev a krevní oběh, ze žlázy brzlík. Jelikož je centrem lásky, stará se o vnímání krásy a oduševnění. Přiřazené kameny: příznivé je její spojení s růžovými a zelenými kameny.

Pátá čakra (centrum komunikace, čakra krční, hrdelní)

Je k nalezení v oblasti mezi krčním důlkem a ohryzkem. Řadí se do ní čelisti, krk, šíje, uši, průdušky, mluvidla, jícen, ruce, horní část plic a štítná žláza. Jakožto centrum komunikace zajišťuje projev, inspiraci, nezávislost. Přiřazené kameny: světle modré a tyrkysové.

Šestá čakra (třetí oko, čakra čelní)

Sídlí nad kořenem nosu. Zahrnuje nos, malý mozek, obličej, uši, centrální nervový systém, dutiny v hlavě. Žláza: hypofýza. Tuto čakru charakterizuje představivost, vnímání a intuice. Přiřazené kameny: tmavomodré až dofialova

Sedmá čakra (temenní centrum, čakra korunní)

Je umístěna na temeni hlavy, vztahuje se na mozek a žlázu epifýzu. Vědomí jednoty a dokonalost. Přiřazené kameny: bezbarvé, fialové a jasné.

Působení kamenů by se nemělo prodlužovat nad doporučenou dobu, zmiňuje se Ervín Hrych ve Velké knize magie a čarování. Po jejich odejmutí neuškodí ještě dalších pár dalších minut v klidu odpočívat. Celý proces je vhodné čas od času opakovat.

Reklama

Související témata:

Načítám