Hlavní obsah
Foto: Alexander Prokopenko, Shutterstock.com

Foto: Alexander Prokopenko, Shutterstock.com

Cannelloni naplňte špenátem s ricottou a zapečte se sýrem a smetanou. A pokud vám trocha náplně zbyde, přidejte ji k těstovinám.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 170 g ricotty
    7
  • 1 lžička soli
  • 200 g ementálu
    7
  • 300 g těstovin cannelloni
    1
  • 1 balení listového špenátu
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. V hlubším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, do které dejte na 6 minut nebo podle návodu na obalu vařit cannelloni. Mezitím si připravte směs na plnění. V míse promíchejte ricottu, spařený špenát, sůl a muškátový oříšek. 

02.

Uvařené cannelloni propláchněte studenou vodou a naplňte připravenou směsí. Vložte do ohnivzdorné nádoby, zalijte smetanou, posypte strouhaným sýrem a pečte v troubě cca 15–20 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám