Hlavní obsah

Carol z Kroku za krokem a Pavlína Němcová: Co je spojuje?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy je ideální čas mít dítě? Na to vám každý odpoví jinak, nicméně tyto slavné ženy zřejmě měly za to, že čím dříve, tím lépe. Některým totiž sotva zaschlo razítko na občance, a už se z nich staly mámy.

Článek

Vzpomeňte si na dobu, kdy vám bylo sedmnáct let. Co jste dělali? Byli jste schopni pohlédnout do budoucnosti vzdálenější než pár týdnů? Dost možná ne. Některé ženy ale v tomto věku musejí kvapem přehodit na jinou výhybku a rychle dospět. Brzy začnou rozhodovat nejen za sebe, ale i za druhého – stanou se totiž matkami. Vyprávět by o tom mohly i tyto slavné ženy, kterým se miminko narodilo velice brzy. Některým nebylo ani osmnáct.

Whoopi Goldberg (62)

„Sestra v akci“ se stala matkou v pouhých osmnácti letech, kdy porodila dceru Alexu Martin (45). Protože rodičovství přišlo takhle brzy, nenechaly na sebe dlouho čekat ani další životní role. Babičkou se Whoopi Goldberg stala ve čtyřiatřiceti letech a prababičkou v osmapadesáti.

Foto: Profimedia.cz

Whoopi Goldberg nejenže se stala brzy matkou, ale díky tomu byla už v 58 letech i prababičkou Foto: Profimedia.cz

Solange Knowles (32)

Zpěvačka, bývalá členka skupiny „Destiny’s Child“ a mladší sestra Beyoncé (36), se vdala už v sedmnácti za hráče amerického fotbalu Daniela Smithe (35) a zanedlouho se jim narodil syn Daniel Jr. (13). Rodinné štěstí ale netrvalo příliš dlouho, manželé se v roce 2007, tedy tři roky po svatbě, rozvedli. Zpěvačka o synovi mluví jako o tom nejlepším nečekaném požehnání, kterého se jí mohlo dostat.

Foto: Profimedia.cz

Solange Knowles se synem Danielem a druhým manželem Alanem Fergusonem (55)Foto: Profimedia.cz

Jamie Lynn Spears (27)

I Jamie Lynn Spears, sestra další známé zpěvačky Britney (36), se do mateřství vrhla po hlavě velice brzy. Dětská televizní hvězda oznámila těhotenství v pouhých šestnácti letech. Casey Aldridge (29), se kterým dítě čekala, ji požádal o ruku. V červnu 2008 se jim narodila dcera Maddie (10). Nicméně v roce 2010 ohlásili rozchod, a na svatbu tedy nakonec nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Rodinná idylka Jamie Lynn a jejího druhého manžela Jamieho Watsona, s nímž má dceru Ivey (v náručí). Mezi nimi sedí MaddieFoto: Profimedia.cz

Aretha Franklin (†76)

Jednou z rekordmanek je i nedávno zesnulá soulová královna Aretha Franklin. Prvního syna Clarence (63) porodila už ve třinácti letech, Edwarda (61) jen o dva roky později. Spekulovalo se, že jejich otcem je zpěvaččin otec, nicméně se objevily pravděpodobnější zvěsti, že těhotenství mladičké dívky měl na svědomí její spolužák.

Foto: Profimedia.cz

Slavná zpěvačka, která nedávno zemřela, se stala matkou už ve třinácti letechFoto: Profimedia.cz

Suzanne Somers (71)

Herečka, která ztvárnila Carol Lambertovou v legendárním seriálu „Krok za krokem“ (1991–1998), si své rodičovské povinnosti také vyzkoušela velice brzy. Syn Bruce (52) se jí narodil v devatenácti letech. „Jako mladá matka, bez podpory otce dítěte, jsem musela vždycky nějak zaplatit nájem, koupit jídlo, oblečení, abychom žili alespoň trochu normální život. Byl to boj, ale zároveň skvělá lekce do života,“ řekla herečka později o tom, jaké je být mladá svobodná matka.

Foto: Profimedia.cz

Suzanne Somers má jen jedno dítě, zato ho porodila už v devatenácti a byla na něj samaFoto: Profimedia.cz

Pavlína Němcová (45)

Mladou maminkou se stala i česká topmodelka Pavlína Němcová. Provdala se ve Francii a v devatenácti letech se jí narodil syn Alan (25). Ani jí ale manželství nevydrželo – po pár letech došlo na rozvod. Protože nebyla francouzskou občankou a navíc se živila jako modelka, soud svěřil dvouletého syna do péče jeho otci. I kvůli tomu Pavlína Němcová dlouho odmítala nabídky z New Yorku a zbytku světa – chtěla být synovi nablízku. Zpátky do péče ho dostala, když mu bylo čtrnáct let a mohl se sám rozhodnout, s kým chce žít.

Foto: Profimedia.cz

Pavlína Němcová se stala maminkou také velice brzy, ovšem syna Alana dostal do péče její bývalý muž. Ve čtrnácti letech se syn sám rozhodl, že chce být s mámouFoto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey (64)

Nejznámější americká moderátorka si také prožila těhotenství velice časně. Do jiného stavu přišla ve čtrnácti letech poté, co utekla z domova. Porodila syna, ale bohužel zemřel pár týdnů po narození. Potom už nikdy děti neměla, místo toho se upnula na kariéru. Kdykoliv přišla řeč na mateřství, říkala, že by ji její děti neměly rády – až moc času tráví svojí prací.

Foto: Profimedia.cz

Oprah byla matkou pouze pár týdnů. Porodila ve čtrnácti letech, ale její syn zemřel. Poté už žádné děti nemělaFoto: Profimedia.cz

Jaký je podle vás ideální věk na rodičovství? 

Načítám