Hlavní obsah

Čarování s očními stíny: osudová i něžná

Foto: shutterstock.com

Oční stíny zvýrazní váš pohledFoto: shutterstock.com

Reklama

Oči temné jako žena vamp nebo naopak rozněžnělé a dychtící po pozornosti… Skvělým pomocníkem tu jsou oční stíny. Zvýrazňují pohled, vábí zájem mužů a dokáží přeměňovat všední na osudové… Vymodelujte si s nimi nový, oslňující look i vy!

Článek

Zbavte se mastnoty!

Ať už zvolíme pudrové, krémové či tužkové oční stíny, vždy platí stejná pravidla pro nanášení. Na víčku nesmí být žádná mastnota, např. zbytky krému pečlivě odstraňte houbičkou. Poté jej přepudrujte, tak se stíny lépe zafixují. Jestliže trpíte na začervenalá víčka, pohrajte si s horním tak, abyste ho vyrovnala podkladem až k obočí, a následně přepudrujte, aby barvy co nejdéle vydržely. Platí ale něco za něco. Červeň sice skryjete, ale upozorníte na vrásky, které se tímto krokem spíše zvýrazní. Lehkým oklepáním aplikátoru o hranu očních stínů nebo hřbet ruky odstraňte přebytky barev. Začněte s líčením uprostřed víčka a směrem k vnějšímu očnímu koutku přidávejte na intenzitě barvy. Podobně postupujte i na dolním víčku. Stín rozetřete šikmo vzhůru.

Tip: Stejně jako u pudru a jeho pomůcek – labutěnky a štětce – starejte se o své aplikátory očních stínů z pěnové hmoty a jednou za čas jim věnujte koupel v mýdlové vodě. Oční stíny se budou lépe nanášet, a bez drolení.

Foto: shutterstock.com

Postupujte od středu ke krajůmFoto: shutterstock.com

Jestliže je cílem oči modelovat, držte se následující rad:

  • Nejtmavším barvám patří místo dole. Směrem k obočí by se měly oční stíny zesvětlovat.
  • Pro rozjasnění očí a jejich většímu optickému rozevření se pod obočí používá velmi světlý stín, tzv. highlighter. Denní světlo mu však není příliš nakloněno, a tak by look mohl působit uměle. Nechte si ho proto na večerní líčení a pro běžný denní make-up použijte pod obočí normální barvu na víčka.
  • Jestliže od sebe chcete oči „oddálit“, řiďte se pravidlem „uvnitř světlé, zvenku tmavé“, čímž se vnější koutek dostane do popředí zájmu. Přechod barev však musí být plynulý – použijte třeba suchý štětec.
  • Trik pro velká kukadla zase spočívá ve vymalování záhybu víčka, který když se zahalí do tmavé barvy, v konečném výsledku oči zvětší. Rozdíl je o to markantnější, když víčko zůstane „nahé“. Do oblouku nad záhybem víčka naneste barvu a rozetřete směrem vzhůru.

Dobrá rada: Výrazné, metalické stíny od měděné po zlatou a stříbrnou sluší pouze večernímu líčení. Jednak zvýrazňují vrásky, což je přes den více vidět, ale také mohou působit poněkud vulgárně.

Tónů očních stínů existuje ohromné množství, ale vždy nějaký odstín bude převyšovat s ohledem na barvu vašich očí ty ostatní. Která barvička je tedy pro vás ta nej? Doplňková barva k modrým očím je nažloutlý okr, hnědým sluší růžová, zelené „kočičí“ rozzáří světle fialová. Odstín by ale měl odpovídat barevnému typu, tzn. přirozené pigmentaci pleti, vlasů a duhovky.

A jaké triky používáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám