Hlavní obsah

Čáry a kouzla dekoltu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Při volbě výstřihu dejte na svůj instinktFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvažujete, že si pořídíte nový svetřík? Zkuste se při výběru soustředit na výstřih. Právě vytvarování výstřihu může rozhodnout, jestli pro vás bude horní díl sexy. Nebo vám naopak plusové bodíky ubere.

Článek

Zvolený výstřih může prodloužit váš krk, zjemnit hranatý obličej nebo ho naopak zeštíhlit. Můžete také vykouzlit zdání plnějšího poprsí nebo ubrat z objemu ramen. Stačí, když si zafixujete pár pravidel, a výběr nového kousku oblečení pro vás bude hračkou. Proč nevhodným oblečením skrývat svoje přednosti a upozorňovat na své slabé stránky, když to může být naopak?

Krátký krk

Nejvhodnější jsou pro vás výstřihy ve tvaru véčka, opticky krk prodlouží. Chybu neuděláte ani košilí se špičatým límcem. Navíc, jste-li malá postavou, zvednutý límec košile přidá na výšce. Ale chce to si na zvednutý límec zvyknout, než s ním vyrazíte do společnosti. Abyste nedopadly jako paní Paroubková na návštěvě u prezidentského páru. Čím blíže je výstřih u klíčních kostí, tím víc se krk zkracuje. Když si obléknete uzavřený horní díl, zavažte si šátek kolem krku, tak aby vytvářel „V", nebo si oblečte lehkou vestu, případně košili, aby se opticky „V" vytvořilo. Když už rolák, tak u krku volnější.

Dlouhý krk

Labutí šíje je předností, úžasně vám sluší roláky, které vždy opticky krk zkrátí. Sednou vám i košile s malým kulatým límečkem upnuté až ke krku a stojáčky. Vyjímají se na vás šátečky těsně uvázané u krku. Stejně tak dlouhému krku sluší „obojkové" náhrdelníky.

Hranatý nebo kulatý obličej

Tady platí, že výstřih by měl být v kontrastu s bradou. Máte-li bradu kulatou, zvolte špičatý nebo hranatý výstřih. V případě hranaté brady si vybírejte oválné nebo kulaté výstřihy. Opět jako berlička můžou sloužit šátky nebo šály uvázané do požadovaného tvaru.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I šálka může dobře posloužit.Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Široká ramena

Ramena vám stoprocentně rozšíří lodičkový výstřih. Ten si rozhodně zakažte. Moc vám nelichotí ani šňůrková ramínka topů či šatů, ideální jsou pro vás široká cca kolem 5 centimetrů. Sluší vám i zavazování za krk. U saka vám prospívají hluboké fazóny. V případě širších ramen nevybírejte vzorované horní díly a při výběru svetrů sáhněte po jemnější variantě materiálu.

Malé poprsí

Vhodné jsou krátké véčkové výstřihy či lodičkové výstřihy. Pozitivní roli zde hraje i vzorek na horním dílu. Nebo naopak udělejte z malého poprsí přednost a dovolte si výstřih až k pupíku nebo výstřih v zadní části šatů a přední část nechejte tajemně uzavřenou. Vyhovovat vám bude také nabírání kolem výstřihu.

Řiďte se víc podle zrcadla než podle nejnovějších módních trendů, které by neměly vaší postavě prospět. Výsledný dojem se skládá z mnoha faktorů, proto dejte na svůj instinkt.

Související témata:

Načítám