Hlavní obsah

Cedník nejen na špagety! 5 dalších tipů, kde se bude hodit

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když vaříte těstoviny, těžko se obejdete bez cedníku, ale věděli jste, že tato kuchyňská potřeba má ještě dalších 5 možností použití? Objevte jednu po druhé.

Článek

Mnohostranné využití obyčejných věcí vždycky potěší. Když například zužitkujete staré laky na nehty nebo si poradíte se sáčkem gumiček, máte hned lepší pocit, že ještě před vyhozením nějak posloužily. Podobně je to třeba se starým cedníkem.

1. Truhlík jinak

Závěsný květináč vám odnesl vítr? To je ideální příležitost pro starý cedník. Na dno dejte plastovou misku od květináče, aby voda neprotékalaa a vyplňte ho jarními úlovky ze zahradnictví. Boční ucha si říkají o zavázání provázku pro pověšení.

Foto: Eva Malúšová

Do sítka můžete umístit jeden nebo víc malých květináčkůFoto: Eva Malúšová

2. Na klubíčka

Pletení a háčkování je opět v módě a klubíčka se kutálí v kdejaké domácnosti. Pokud ji ovšem obýváte s kočkou, bude klubíčka brát jako ideální hračku a útočit na ně. Starým dobrým receptem, jak na kočičí hrátky vyzrát, je uvěznit klubíčka pod obrácený cedník. Dírkami protáhnete vlákno vlny a je to.

Foto: Eva Malúšová

Klubíčka jsou pro kočky nejlepší hračkouFoto: Eva Malúšová

3. Pro plážové vlny

Mezi příslušenstvím některých fénů je difuzér, který rozptyluje foukaný vzduch tak, abyste jím mohli pěkně načechrat vlasy i bez kartáče a podpořit tak jejich přirozené vlnění. Jenže u levnějších nebo cestovních verzí fénů nic takového není, a tak si pomůžete širokým cedníkem. Po použití ho nezapomeňte umýt.

Foto: Eva Malúšová

Pro použití na vlasy platí, že čím větší průměr sítka, tím lépeFoto: Eva Malúšová

4. Na víno

Tohle se vám bude hodit při grilovačce nebo oslavě uprostřed parného léta. Láhve s pitím můžete stylově chladit v cedníku s ledem. Nebudou tak ponořené ve vodě, která odteče do spodní mísy.

Foto: Eva Malúšová

Dostatečně široká, nejlépe skleněná mísa pojme odtékající vodu z leduFoto: Eva Malúšová

5. Místo květináče 

Nemáte zahrádku? Nevadí. Improvizovanou skalku si můžete pořídit i do paneláku. Úplné dno starého smaltovaného cedníku vyložte pečicím papírem, vyskládejte kamínky a zasypte směsí zeminy a písku. Do ní pak zasaďte různé sukulenty a obsypejte okrasnými kamínky.

Foto: Eva Malúšová

Smaltovaný cedník po babičce je dnes tolik žádané retro Foto: Eva Malúšová

Načítám