Hlavní obsah

Celebrity si na pohodlí vážně nehrajou aneb Móda, která bolí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na červeném koberci, televizních obrazovkách i pódiu září víc než Polárka na noční obloze a jejich přitažlivost by zahanbila i Newtonův gravitační zákon. Tyhle slavné krásky jsou považovány za ztělesněné bohyně, ale pro svůj vzhled trpí stejně jako opravdické mučednice.

Článek

Šněrují se do korzetů a chodí na lekce dýchání a i přes deformaci nohou se nevzdávají vysokých podpatků. Které celebrity zašly příliš daleko a kdo musel zhubnout poporodní kila za čtyři měsíce?

Nejupnutější šaty večera

Kostým z dílny Thierry Mugler, který Kim Kardashian West (38) oblékla na letošní benefiční ples Met Gala, patřil toho večera k jednomu z nejobdivovanějších. Předlohou mu byly promočené košilové šaty herečky Sophie Loren (85), v nichž oslnila diváky filmu Boy on a Dolphin (1957). Silikonový model čtyřnásobné maminky návrhář ozdobil stovkami křištálů připomínající kapky vody a Kim Kardashian West vypadala jako zrozená z mořských vln.

Za dokonalou siluetou přesýpacích hodin ovšem nestojí jen genetika a hodiny strávené v posilovně, nýbrž značka Mr. Pearl – nejvyhlášenější výrobce korzetů. A přestože hvězda reality show absolvovala ve šněrovačce lekce dýchání, aby během nejprestižnější módní události roku neupadla do mdlob, po skončení akce jí ještě dlouho trápily hluboké otlačeniny na břiše i zádech. Médiím později svěřila, že za celý svůj život nezažila větší bolest než při nošení zmíněné róby.

Foto: Profimedia.cz

V odvážných šatech, které Kim Kardashian (na snímku vlevo) oblékla na letošní Met Gala si nemohla sednout, ani si po celou dobu plesu odskočit na „dámy.“ Ačkoliv ji způsobovaly hroznou bolest, nedala na sobě nic znát a vypadala fantasticky. Na autentické fotce vpravo můžete vidět herečku Sophii Loren, jejíž model by předlohou pro kostým Foto: Profimedia.cz

Podpatky jí ničí nohy 

Botník představitelky Carrie z kultovního seriálu Sex ve městě (1998-2004) by si přála snad každá žena. Modely luxusních značek Manolo Blahnik či Christian Louboutin doprovázely Sarah Jessicu Parker (54) před kamerou doslova na každém kroku. Pracovala i 18 hodin denně a po celou tu dobu měla herečka na nohou vysoké podpatky. Přestože zatnula zuby a nikdy si nestěžovala, nošení kramfleků si vybralo pořádnou daň na jejím zdraví.

Při natáčení romantické komedie Nechápu, jak to dokáže (2011) obula kostymérka herečce laciné boty s plastovou podrážkou, na kterých si vymknula kotník. Díky tomu lékař odhalil, že dlouhodobý pobyt v několikacentimetrových podpatcích jí zdeformoval nohy. „Jako by měla jednu kost navíc,“ potvrdil doktor. Od té doby nosí Sarah Jessica Parker jehly jen na významné slavnostní události a filmování.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco hlavní hrdince seriálu Sex ve městě ruinovaly luxusní boty jen bankovní konto, Sarah Jessice Parker zničily zdraví. Jehlové podpatky vyměnila v soukromí za mnohem pohodlnější obuv (na snímku vlevo), ale na významné události je stále bere na milost. Premiéra filmu Sex ve městě 2 mezi ně rozhodně patří (snímek vpravo)Foto: Profimedia.cz

Dobrovolně ve svěrací kazajce

Porcelánová pleť, havraní vlasy a červená rtěnka charakterizují Ditu Von Teese (46) stejně jako vosí pas. Protože jí korzet dělá společnost už 28 let, naměří si kolem pupíku pouhých 41 centimetrů, tedy pokud má stahovací pomůcku zrovna na sobě. V opačném případě se na krejčovském metru ukáže číslice 56. Burleskní tanečnice a milovnice pinup stylu přirovnává nošení korzetů k pradávné a poněkud zvrácené čínské tradici – bandáži chodidel.

Až v něm strávíte dostatečně mnoho chvil (prakticky jej nebudete sundavat), může se vám silueta prý trvale vytvarovat. Když však bývalá manželka Marilyna Mansona (50) jednou ukázala, jak vypadají její záda po rozvázání těsného kostýmu, nestačili se fanoušci divit. Po každém vystoupení má šněrování obtisknuté hluboko do kůže.

Foto: Profimedia.cz

Dita Von Teese má útlý pas i bez korzetu, koneckonců to dokázala před pár dny, kdy se ve společnosti objevila v nádherných bílých šatech (snímek vlevo). V kostýmu se její ženská silueta ale ještě více zdůrazní (snímek vpravo). Věřili byste, že tato kráska za pár let oslaví padesátku? Foto: Profimedia.cz

Po porodu na koncert 

O tom, jak je někdy těžké získat zpět svou dokonalou figuru, vypráví i zpěvačka Beyoncé (38) v novém dokumentu Homecoming (2019). Když v únoru 2017 oznámila na sociální síti štastnou novinku, že čeká dvojčata, ještě netušila, jaké komplikace si pro ni osud připravil. Těhotenství měla popová diva opravdu náročné, trpěla vysokým krevním tlakem i otoky. Nakonec musela 13. června podstoupit akutní císařský řez. Na jednotce intenzivní péče strávila s miminky ještě několik týdnů.

V den, kdy děti přišly na svět, vážila zpěvačka 99 kilogramů. Půl roku se z náročné operace uzdravovala a učila se sebelásce. Jenže v dubnu 2018 měla vystoupit jako hlavní hvězda hudebního festivalu Coachella, a tím se stát historicky první černošskou headlinerkou. S přípravou na vystoupení začala, když ji ručička na váze ukázala necelých 80 kilogramů. Díky tvrdé dřině v posilovně a veganskému jídelníčku stála na pódiu v plné formě.

Foto: Profimedia.cz

Na festivalu Coachella měla Beyoncé svou figuru zpět (snímek vlevo) a show, kterou předvedla, neměla obdoby. Makání v posilovně a přísná dieta se promítly na zpěvaččině figuře za pár měsíců. Fotkou vpravo oznámila těhotentsví svým fanouškům v roce 2017, toho roku patřil snímek k nejpopulárnějším obrázkům na sociálních sítích Foto: Profimedia.cz

Reklama