Hlavní obsah

Pin–upka současnosti: Kde dnes nakupuje holka z plakátu?

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

V padesátých letech minulého století zdobily pánské ložnice, chodby v kasárnách i šatní skříňky chlapců školou povinných plakáty spoře oděných dívek s výraznou rtěnkou a šátkem ve vlasech. Nechte se inspirovat originálním pin–up stylem i dnes a okořeňte moderní šatník špetkou retra.

Článek

Modelkám z prostředních dvojstránek časopisů se říkalo pin–up proto, že si jejich obrázky špendlili muži na zeď (pin–up znamená v angličtině přišpendlit). Ztělesňovaly ideál krásy, často byly považovány za sexsymbol a nejedna žena se těmto manekýnkám chtěla podobat. Mezi nejslavnější představitelky pin–up stylu patřily bezpochyby Marilyn Monroe (†36), Betty Grable (†56) nebo Greta Garbo (†84). Oblečte se jako ony a proměňte se v pin–upku současnosti!

Puntíková 

Bez spodničky a puntíků by se pin–up styl zkrátka neobešel a pokud oba tyto prvky zařadíte do zvoleného outfitu, máte v podstatě vyhráno. Zbytek modelu složte z obyčejné bílé košile a lodiček do špičky. Retro look je na světě! Budete mít odvahu vyrazit v něm do ulic?

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: košile (Lindex, 799 Kč); sukně (Lucky Hazzard, 1120 Kč); spodnička (Lucky Hazzard, 1290 Kč); lodičky (Marks & Spencer, 1299 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Námořnická 

Námořnické proužky jsou stálicí snad v každém dámském šatníku, stejně jako denimové kraťasy. Pohodlnou kombinaci doplňte o šátek do vlasů, rudou rtěnku a brýle s velkými obroučkami. V podobném outfitu můžete vyrazit do města i k vodě.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šátek do vlasů (Lucky Hazzard, 190 Kč); brýle (Gate, 138 Kč); tričko (Lindex, 449 Kč); šortky (Na-kd, prodává Van Graaf, 1499 Kč); lodičky (Gino Rossi, 3490 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Roztomilá 

Milujete extravaganci? Pak vám pastelové šaty s nadýchanou spodničkou a potiskem zrcátek rozhodně nesmí chybět. Co se týče účesu, vsaďte na uhlazené vlny či takzvané kremrole, které jsou u vyznavaček pravého pin–upu velice oblíbené.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lucky Hazzard, 1490 Kč); spodnička (Lucky Hazzard, 1290 Kč); lodičky (Marks & Spencer, 699 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Nebezpečná 

Roztomilé potisky a sladké barvy nejsou nic pro vás? Nebojte, i v černých džínách můžete oblíbený retro look napodobit. Nezapomeňte ale na vypasovaný top, který smyslně odhalí ženské křivky, a zmiňovaný šátek do vlasů.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šátek do vlasů (Lucky Hazzard, 190 Kč); top (Na-kd, prodává Van Graaf, 1199 Kč); bunda (Na-kd, prodává Van Graaf, 1099 Kč); džíny (Levi's, prodává Van Graaf, 2699 Kč); lodičky (Gino Rossi, 3490 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Tyrkysová 

Upnuté střihy jsou mezi pin–upkami častou volbou, a pokud se v nich cítíte dobře, vyplatí se jich držet. Důležitou součástí vaší nové image je ovšem i precizní líčení. Dlouhé řasy, upravené obočí a výrazné rty jsou takřka nutností!

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šaty (Lucky Hazzard, 1590 Kč); lodičky (Gino Rossi, 3490 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Markéta Gasmanová
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme JK Classics – Muzeu amerických historických automobilů, Stará správa 72, Lužná. 

Věděli jste, co je pin-up styl? Zdá se, že se v módě docela orientujete. Nebo ne? Schválně, udělejte si test!

Reklama

Související témata:

Načítám