Hlavní obsah

Celerové jednohubky s kuřecím salátem

Hodnocení:
(30)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Božská kombinace křupavého řapíkatého celeru a krémového kořeněného kuřete zachutná masožroutům i těm, kdo si hlídají linii (majonéza v salátu zůstane naším malým tajemstvím…).

Ingredience pro:
45 kusů
Na jednohubky
  • 250 g masa z pečeného kuřete
  • 90 g sýru žervé
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • pepř
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 trs řapíkatého celeru
Na dresink
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžičky kečupu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • bílý mletý pepř
  • pažitka
Článek

Postup

Krok 1: Usnadněte si práci a kupte půlku grilovaného kuřete – maso už je ochucené a upečené, takže budete mít za chvilku hotovo. Maso oberte a pomocí dvou vidliček rozdělte na vlákna, vmíchejte žervé a majonézu (samozřejmě nejlépe tuto super snadnou domácí) a dochuťte zbývajícími ingrediencemi.

Krok 2: Celer pokrájejte na špalíčky, zespodu je trochu seřízněte, aby se nekácely, a naplňte kuřecím salátem.

Krok 3: Jednohubky můžete ještě pokapat dresinkem z majonézy, kečupu, bílého pepře a citronu a posypat nasekanou pažitkou.

Máte tip na nějaké zobání à la chlebíčky, ale bez pečiva?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.