Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Daniela Baumann, Shutterstock.com

Foto: Daniela Baumann, Shutterstock.com

Celer vám dodá spoustu důležitých látek, můžete ho proměnit v hladký krém s rozmarýnem. Jak na to?

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 bulvy celeru
  • 120 g pórku
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Celer očistěte a nakrájejte na kostičky, pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. V hrnci rozehřejte máslo a celer s pórkem, i snítky rozmarýnu, na něm opečte tak, až zelenina začne zlátnout. Pak vše zalijte vývarem, přidejte prolisovaný česnek a asi 15 minut vařte.

02.

Poté z polévky vyjměte rozmarýn, přilijte smetanu a rozmixujte v hladký krém. Nezapomeňte ji ještě dochutit solí a pepřem, to k vůni rozmarýnu bohatě stačí!

Vyzkoušejte i naše další recepty z celeru.

Související témata:

Načítám