Hlavní obsah

Celerový krém s rozmarýnem

Hodnocení:
(1)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Co jíst v říjnu? V plné síle je například celer, který můžete proměnit v hladký krém s rozmarýnem. Jak na to?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 celeru
  • 120 g pórku
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 100 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Celer očistěte a nakrájejte na kostičky, pórek omyjte a nakrájejte na půlkolečka. V hrnci rozehřejte máslo a celer s pórkem, i snítky rozmarýnu, na něm opečte tak, až zelenina začne zlátnout. Pak vše zalijte vývarem, přidejte prolisovaný česnek a asi 15 minut vařte.

Krok 2: Poté z polévky vyjměte rozmarýn, přilijte smetanu a rozmixujte v hladký krém. Nezapomeňte ji ještě dochutit solí a pepřem, to k vůni rozmarýnu bohatě stačí!

Vyzkoušejte i naše další recepty z celeru.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama