Hlavní obsah

Černá a bílá v interiéru: Jak si s ní poradit?

Foto: Residenza Kler

Vsaďte na černobílou kombinaci. Elegantní postel Belcanta vás rozhodně nudit nebude, cena na vyžádání u prodejceFoto: Residenza Kler

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprostá klasika. Tak se často hovoří v souvislosti s černou a bílou barvou. Kontrastní odstíny sluší i interiéru. Víte ale s čím je správně kombinovat, aby váš byt nepůsobil unyle a chladně?

Článek

Přenechat dominantní roli v interiéru barvám černé a bílé se na první pohled může zdát jako snadný úkol, na kterém není co zkazit. Opak je pravdou. „Černobílý interiér je velmi specifický a častokrát může působit velmi levně,“ upozorňuje Jakub Vávra ze společnosti V Dekor.

Ať se leskne

Jedním z řešení je zvolit nábytek v lesklém provedení, který laciností určitě nezavání. V současnosti je nanejvýš trendy, protože černobílé klasice dodává šmrnc a výrazně přispívá k tomu, aby se z interiéru stala designová záležitost.

„Bílá barva v lesklém provedení je dnes velmi žádaná a moderní. Její výhodou je především možnost kombinovat s dalšími barvami a vzory, například na moderních tapetách, výrazném čalounění, kobercích,“ komentuje Věra Tomíčková z Toto studia.

Foto: Cesare

Jídelní stůl v lesklé černé barvě se hravě stane dominantou interiéruFoto: Cesare

Foto: Toto studio

Bílá na lesklém profilovém panelu působí jemně, a přesto efektněFoto: Toto studio

Foto: Alnus

V moderním dynamickém interiéru může černá klidně převažovatFoto: Alnus

Výrazný barevný prvek

„Kombinace bílé a černé je velmi ostrá a hodí se pro mladé progresivní lidi, například pro single bydlení,“ pokračuje Věra Tomíčková. Ostrou a mnohdy neosobně působící kombinaci můžete snadno rozbít zakomponováním jedné nebo i více živých zářivých barev.

Foto: Decoland

Stačí jeden kus nábytku v zářivé barvě, a bílý interiér hned působí živějiFoto: Decoland

Foto: Design Atak

Kombinace bílé, tyrkysové a dřeva funguje skvěleFoto: Design Atak

Foto: Residenza Kler

Černobílý interiér můžete oživit i několika barevnými odstínyFoto: Residenza Kler

Rostliny a květy

„Do černého i bílého, častokrát sterilně působícího prostředí musíte zakomponovat živé květy a látky! V dnešní době lidé zapomínají na bytové doplňky jako obrazy, látky, polštáře a i koberce, které černobílý interiér velmi zaplní a zútulní,“ radí Jakub Vávra.

Foto: V Dekor

Na doplňky, dekorace a květiny nezapomínejte. V interiéru hrají důležitou roliFoto: V Dekor

Foto: Ikea

Z bílého prostoru vyzařuje vzdušnost a čistota. Díky živým rostlinám se z něj stane vaše oáza kliduFoto: Ikea

Dřeviny

Černobílý interiér také snadno zútulní dřeviny. Je jedno, jestli zvolíte dřevěnou plovoucí podlahu nebo dřevo na doplňujícím nábytku. A nebo dokonce obojí. Tato varianta je ideálním řešením, když chcete, aby dominanci černé a bílé v interiéru nenarušila jiná výrazná barva, a přesto byt nepůsobil stroze a formálně. Podívejte se na byt, kde převládá kombinace bílé a dřeva.

Foto: Fandament

Dřevo dominanci černé a bílé nenaruší a interiér se díky němu nasákne teplem domovaFoto: Fandament

Foto: Toto studio

Bydlení single muže neoplývá zdobením a dekoracemi, ale díky světlé dřevěné podlaze přesto působí příjemně harmonickyFoto: Toto studio

Foto: Lulu newman

Světlému prostoru s prosklenými stěnami černá vyloženě sedneFoto: Lulu newman

Líbí se vám černobílé interiéry? Nebo dáte přednost barvám?

Reklama

Související témata:

Načítám