Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tenhle salát je vlastně carpaccio z červené řepy s balkánským sýrem. Máte-li chuť, můžete ho nakonec zakápnout i balzamikovým octem.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené řepy
  • 2 ks žluté papriky
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 100 g balkánského sýru
    7
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Středně velké řepy uvařte doměkka, oloupejte, a vychladlé nakrájejte na plátky a rozdělte dokruhu na talířky. 

02.

Papriku zbavte zrníček a nakrájejte na kousky. Promíchejte ji s nasekaným oreganem a pažitkou a urovnejte na červenou řepu (viz fotografie). 

03.

Střed salátu poklaďte rozdroleným balkánským sýrem a vše osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Načítám