Hlavní obsah

Česká superpotravina v akci: Snídaňové borůvkové smoothie!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začněte den zdravým borůvkovým smoothie a nabijte se pořádnou porcí energie. Znáte recept na rychlejší a zdravější snídani? V kladném případě nevadí, budete znát hned dva!

Článek

Samotný název receptu napovídá, že v něm nemusíte hledat žádnou složitost. Dnes nevaříme a nevyžadujeme menší ani větší gastronomický um. Kouzlo tkví pouze v kombinaci použitých ingrediencí, kterými lze dosáhnout bohaté a zdravé snídaně (více o zdravotních přínosech borůvek najdete v článku Chrání srdce i snižují cholesterol! 4 superpotraviny, které jsou v Česku doma). Husté borůvkové smoothie vám bude nejen chutnat, ale zaručeně vás zasytí na celé dopoledne.

Snídaňové borůvkové smoothie

Na 2 porce potřebujete: 200 g mrazených borůvek, 300 ml mléka, 1 banán, 50 g kešú, 40 g ovesných vloček, 30 g hořké čokolády, 30 g strouhaného kokosu, 2 lžíce lněného semínka, 2 lžíce agávového sirupu, čerstvé borůvky, kokos a čokoládu na ozdobu

Postup: Kešú ořechy večer před plánovanou borůvkovou smoothie snídaní namočte do vody. Změklé se budou lépe mixovat. Ráno je slijte a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujte do hladkého smoothie. Nalijte do sklenic, ozdobte kouskem čokolády, čerstvými borůvkami a kokosem a podávejte!

Kdybyby se vám zdálo smoothie až moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Lněná semínka můžete nahradit chia semínky a místo agávového sirupu lze použít sirup javorový nebo med.

Tip: Hotové smoothie můžete nalít do misek a ozdobit čerstvými borůvkami, kolečky banánu, kešú oříšky, čokoládou a strouhaným kokosem.

Máte doma borůvky? V tom případě můžete vyzkoušet také křehký borůvkový koláč nebo tři další borůvkami nabité recepty!

Načítám