Hlavní obsah

Česko peče cukroví s ProŽeny.cz: Kokosky s ananasem

Foto: Mona Martinů

Společné pečení bavilo nás všechnyFoto: Mona Martinů

Reklama

Pro recept na tak trochu jiné kokosky jsme spolu s fotografkou Monou vyrazili až do Mladé Boleslavi! Tam bydlí vášnivá pekařka a kuchařka Diana s manželem a malou dcerkou Miou. A v čem že je její recept jiný než ostatní? Je hrníčkový a do kokosek přidává ananas. Uvidíte, náš dnešní díl seriálu Česko peče cukroví s ProŽeny.cz vás překvapí!

Článek

Poté, co jsme předešlé tři dny v našem seriálu do těsta přidávali pouze ořechy (u ořechových suků, dárečků a rohlíčků), nutně musela přijít změna, a konečně řada i na kokos. Pokud si každé Vánoce rádi smlsnete na kokoskách, zkuste letos udělat takovou malou obměnu. Udělejte je s ananasem! Není to žádná věda. Přesvědčím vás o tom hned spolu s Dianou a její (ultra hodnou) dcerkou Miou.

Na ananasové kokosky budete potřebovat: 1 konzervu ananasu (asi 580 ml), 4 hrnečky strouhaného kokosu, 1 hrneček cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 3 bílky.

Ananasovou konzervu otevřete, přelijte do vyšší nádoby a ručním mixérem obsah rozmixujte. Kaši poté přelijte do hrnce, přidejte cukr krystal, vanilkový cukr a vařte, dokud se šťáva nevyvaří a nevznikne hustá hmota. Tu poté nechte vychladnout.

Foto: Mona Martinů

Někdo pracuje a jiný odpočívá...Foto: Mona Martinů

„Do zchladlé kaše přidejte bílky, ale pozor, musí být nevyšlehané!“ upozorňuje Diana. Vařečkou ještě přimíchejte kokos a vše propracujte, dokud se hmota nespojí. Z ní poté dlaněmi tvarujte pyramidky nebo homole, vysoké asi 3 centimetry, a pokládejte na plech na pečicí papír.

Foto: Mona Martinů

Ananas je třeba rozmixovat dokonale!Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vařením ananas zhoustneFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kokos přidávejte, dokud nevznikne tužší hmotaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Navlhčenými prsty tvořte malé homoleFoto: Mona Martinů

Plechy pečte při 175 stupních Celsia asi 25 minut. Kokosky nechte zchladnout a můžete konzumovat – tyhle jsou totiž hned měkké!

Foto: Mona Martinů

Pozor, pauza!Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Podle špičky poznáte, jestli už kokosky jsouFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

A tady je výsledek!Foto: Mona Martinů

Dianě moc děkuji za pozvání a krásně strávené odpoledne a už teď se těším na další pečení. A jak pečete kokosky vy? 

Reklama

Načítám