Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Luxusním kokosovým kuličkám s oříškovým překvapením uvnitř neodolá snad žádná návštěva.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
15 kusů
Těsto
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
    7
  • 200 g dětských piškotů
    1
    3
  • 150 g lískových oříšků
    8
  • 150 g másla
    7
  • 2 lžíce rumu
Na ozdobu
  • 200 g bílé čokolády
    6
    7
  • 2 lžíce ztuženého tuku
  • 100 g lískových oříšků
    8
  • 100 g kokosu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Karamelové mléko smíchejte s mletými nebo drcenými piškoty (poslouží ruční mixér nebo váleček), přidejte umleté ořechy, máslo změklé na pokojovou teplotu a rum. Rukama vypracujte těsto, které následně nechte v lednici asi půl hodiny ztuhnout.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

Ve vodní páře rozehřejte bílou čokoládu s tukem a připravte si ji na pracovní desku vedle misky se strouhaným kokosem. Z chladného těsta tvarujte v dlaních kuličky o průměru dva centimetry, do kterých nezapomeňte schovávat celé lískové oříšky.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Uválená kulička pak putuje do bílé čokolády, tam je třeba ji rychle obalit, než by se rozpustilo máslo, a následuje už jen „obalovačka" v kokosu. Kuličky nechte minimálně jeden den uležet, a pak je můžete s klidným srdcem a spokojeným úsměvem sníst.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie1 798,4 kJ
Bílkoviny6,79 g
Tuky29,05 g
Sacharidy34,58 g
Sůl0,15 g
SAFA11,94 g
Vláknina2,46 g
Cukry27,92 g
Související témata:

Načítám