Článek
Postup
01.
Bílky vyšlehejte dotuha – dejte si záležet, protože pokud vám na dně nádoby zůstane byť jen trochu tekutého bílku, pusinky se vám nepovedou. Pokud si chcete úspěch pojistit, přidejte k bílkům špetku soli.
02.
Metlou pak k bílkům přimíchejte prosátý cukr moučka a najemno nastrouhané nebo rozmixované ořechy. Pak zbývá jen přidat citronovou šťávu, ještě zlehka zamíchat, a můžete tvořit pusinky!
03.
Na plech položte pečicí papír a pomocí lžičky, kterou vždy namáčejte ve vodě, tvořte pusinky. Možná by šla použít i zdobička, jen se trochu bojím, že by sníh spadl. Až bude na plechu jedna pusinka vedle druhé, rozehřejte troubu na 150 stupňů Celsia a sušte asi 15 až 20 minut, dokud nebudou růžové.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů