Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Recept na skořicové pusinky od čtenářky Petry si vaše prohlédnutí rozhodně zaslouží. Skořicové pusinky dělá každý rok, jejich příprava je rychlá, žádné zdobení, jen vyndáte z trouby, a už je hotovo.

Neuvedeno
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 125 g cukru moučka
  • 250 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 4 ks bílku
Článek

Postup

01.

Bílky vyšlehejte dotuha – dejte si záležet, protože pokud vám na dně nádoby zůstane byť jen trochu tekutého bílku, pusinky se vám nepovedou. Pokud si chcete úspěch pojistit, přidejte k bílkům špetku soli.

02.

Metlou pak k bílkům přimíchejte prosátý cukr moučka a najemno nastrouhané nebo rozmixované ořechy. Pak zbývá jen přidat citronovou šťávu, ještě zlehka zamíchat, a můžete tvořit pusinky!

03.

Na plech položte pečicí papír a pomocí lžičky, kterou vždy namáčejte ve vodě, tvořte pusinky. Možná by šla použít i zdobička, jen se trochu bojím, že by sníh spadl. Až bude na plechu jedna pusinka vedle druhé, rozehřejte troubu na 150 stupňů Celsia a sušte asi 15 až 20 minut, dokud nebudou růžové.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie9 367,68 kJ
Bílkoviny53,31 g
Tuky152,85 g
Sacharidy158,56 g
Sůl0,49 g
SAFA22,98 g
Vláknina18,96 g
Cukry132,64 g
Související témata:

Načítám