Hlavní obsah
3,2
(174)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Pavlova je ideální dezert pro zimní vánoční pohodu – vypadá jako vytvořený z čerstvě napadaného sněhu. Legenda praví, že svůj název tahle pochoutka získala podle krásné ruské primabaleríny Anny Pavlovy, pro niž ji vytvořil šéfkuchař novozélandského hotelu, kde bydlela. Upéct tenhle skvost sice není úplně jednoduché, ale s Ivetou Fabešovou to v pořadu Někdo to rád sladké na Stream.cz určitě zvládnete.

1 hod.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
Pusinky
  • 337 g bílku
  • 337 g cukru krupice
  • 252 g cukru moučka
Krém
  • 6 g želatiny
  • 30 g vody
  • 96 g cukru krupice
  • 96 g smetany
  • 288 g mascarpone
  • 480 g smetany
  • 2 lusky vanilkového lusku
Na ozdobu
  • 1 hrnek malin
  • 1 vrchovatá lžíce čokoládové posypky
Článek

Postup

01.

Na přípravu si vyhraďte dva dny – výroba začíná krémem. Želatinu namočte do vody. Mezitím zahřejte smetanu s cukrem a připravte si infuzi s vanilkou. Horkou směs nalijte na želatinu a mascarpone. Promíchejte. Přidejte smetanu a dejte do druhého dne odležet.

02.

Druhý den si připravte pusinky. Bílky a krupicový cukr zahřejte na 70 stupňů. Přendejte do mixéru a vyšlehejte do studena. Poté do směsi zlehka zašlehejte prosátý moučkový cukr. Směs nastříkejte na plech s formičkami (běžně se prodávají v obchodech s kuchyňskými potřebami) a sušte při teplotě 70 stupňů asi dvě a půl hodiny.

03.

Směs na krém, která přes noc odpočívala, vyšlehejte.

04.

Pusinky můžete naplnit malinami. Pak na ně nastříkejte krém a ozdobte čokoládovými hvězdičkami a malinami.

Máte rádi pusinky, nebo jsou na vás moc sladké? Chcete-li vědět, jak tenhle recept vypadá v podání profesionální cukrářky, podívejte se na video zde.

Související témata:

Načítám