Hlavní obsah

Hurvínek bude v kině ve 3D!

Foto: Rolling Pictures

Spejbl a Hurvínek nestárnouFoto: Rolling Pictures

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, i Česká republika bude mít svého Avatara. Tedy alespoň v podobě nového 3D filmu. Na hvězdnou kariéru filmové hvězdy se už pomalu začíná připravovat stálice dětských pohádek – raubíř Hurvínek. A aby toho nebylo málo, (nejen) pro dětské diváky připravuje hned dva filmy!

Článek

I „dřeva“, jako jsou loutkoví miláčci národa Spejbl a Hurvínek, musejí jít s dobou. Poté, co oba dobyli na 30 zemí světa v téměř 20 různých jazycích, obsadili několik vinylových desek, audiokazet, CD a večerníčků, se rozhodli zaútočit i na filmová plátna – a rovnou trojrozměrně! Na první z připravovaných filmů můžete s dětmi vyrazit už 3. června. Jmenuje se Hurvínek na scéně a prakticky se jedná o speciální 3D záznam hry Hurvínkův Mikuláš. „Cílem projektu nebylo vytvořit megalomanský 3D projekt. Původní myšlenkou bylo blíže přenést technicky náročné divadelní představení i divákům, kteří se do Divadla Spejbla a Hurvínka zatím nedostali. Použito bylo 3D stereoskopické technologie,“ popisuje Jan Buriánek ze společnosti AV Media. „Film bude k vidění v 60 různých digitálních kinech po celé České republice,“ dodává. Jedná se v pořadí o již druhý český trojrozměrný počin (první byl hrozivý Kozí příběh).

Na to pravé a propracované 3D si ovšem počkáme ještě nejméně rok. Spot k filmu avizuje léto 2011, Helena Štáchová však v rozhovorech mluví o roce 2012. Tento druhý snímek je variací na slavné příběhy barona Prášila a vychází z již existující hry Jak Spejbl prášil. V představení si Hurvínek sestaví z kamen kanon a nechá se vystřelit do světa fantazie.

Divadlo slaví ve velkém

Rok 2010 je pro Divadlo Spejbla a Hurvínka přelomový i v jiném směru. Po dvou letech se vrátilo zpět z divadla Pyramida do původních prostor v Dejvicích. 1. dubna ho slavnostně otevřeli premiérou nové hry pro dospělé Spejblovo hudební zmatiné. Ve vydavatelství Supraphon vyšla také speciální edice 4 CD s názvem To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem. A jestli vás zajímá historie této české loutkové tradice, zajděte si do knihkupectví pro publikaci Spejbl a Hurvínek na nitkách osudu, která mapuje více než 80letou historii loutkových dětí stvořitele Josefa Skupy.

Reklama

Související témata:

Načítám