Hlavní obsah

Čevapčiči podle Jany

Hodnocení:
(2)
Foto: greta blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

S mletým masem jdou dělat divy a i v klasické české kuchyni patří k oblíbeným surovinám. Tak vyzkoušejte čevapčiči podle kolegyně Jany a nebudete litovat.

Ingredience pro:
4 porce
Čevapčiči
  • 600 g mletého telecího masa
  • sůl
  • tymián
  • sladká mletá paprika
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka
  • 4 srbské chleby
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
Ajran
  • 500 ml bílého jogurtu
  • 2 dl vody
  • sůl
  • 1 salátová okurka
  • 3 snítky kopru
Článek

Postup

Krok 1: Mleté smíchejte s nasekaným tymiánem (čajová lžička stačí), dvěma polévkovými lžícemi papriky, solí a vejcem.

Krok 2: Na posypaném válu tvořte šištičky asi 8 cm dlouhé (zmenší se grilováním). Ty pak klaďte na gril či nasucho na grilovací pánev. Grilování trvá asi 8 minut a je třeba je pravidelně otáčet.

Krok 3: Obě cibule nakrájejte nadrobno. Prokrojte chlebovou placku, potřete ji sosem z grilu, naplňte ji hotovými čevapčiči a zasypte cibulí. Jí se v podstatě nasucho, zbytek obstará ajran.

Krok 4: Ajran je klasický balkánský nápoj, který tvoří osolený bílý jogurt naředěný vodou. Základ příchuti tvoří nasekaný čerstvý kopr. Často se do něj nalije okurková šťáva slitá po strouhání. Lze přidat i lisovaný česnek, ale to už záleží na chuti. Je to nesmírně osvěžující pití, hlavně v létě. Ajran musí být dobře vychlazený.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 4. 2012

Reklama

Sdílejte článek