Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Také jste ten typ, co si občas domů přinese z lahůdkářství kupu chlebíčků a sní je na posezení? Udělejte si vlastní, zdravější a bez výčitek!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks veky
    1
  • 150 g sýru s modrou plísní
    7
  • 100 g másla
    7
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst vlašských ořechů
    8
  • 1 ks červeného jablka
  • 50 g čerstvé rukoly
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Změklé máslo vyšlehejte se 100 g nivy a prolisovaným česnekem.

02.

Pomazánkou potřete plátky veky. Navrch rozprostřete čerstvou rukolu, přidejte hranolky nivy, vlašský ořech a měsíčky jablka.

Jestliže patří sýry s modrou plísní mezi vaše oblíbence vyzkoušejte nivovou pomazánku.

Související témata:

Načítám