Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Stonky zeleného chřestu nemusíte před vařením loupat, stačí jim odříznout oschlé nebo dřevnaté konce stonků.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce sójové omáčky
    6
  • 20 stonků zeleného chřestu
  • 100 g balkánského sýru
    7
  • 1 ks oranžové papriky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěné chřestové stonky uvařte v osolené vodě na skus, stačí pár minut a ihned je zchlaďte. Papriku zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Vše rozdělte na talířky, posypte rozdroleným balkánským sýrem, osolte, opepřete a zakápněte sojovou omáčkou.

Načítám