Hlavní obsah
3,7
(10)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Palačinky jsou neuvěřitelně variabilní – můžou být zelené, na slano i na sladko. Dneska jsme vsadili na voňavý citronovo-makový dezert s jahodami. Varování: riziko mizení palačinek už při smažení!

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těsto
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 200 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1,5 lžíce máku
  • 1 lžíce citronové kůry
K podávání
  • 250 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 150 g řeckého jogurtu
Článek

Postup

01.

Z vejce, cukru, oleje, soli, mléka a mouky vypracujte hladké těsto, vmíchejte mák a citronovou kůru a nechte alespoň hodinu odležet.

02.

Polovinu jahod a asi dvě lžíce cukru povařte do zhoustnutí, během vaření rozmačkejte vidličkou. Zbylé jahody pokrájejte na čtvrtky. Z těsta pečte nasucho tenké palačinky, které podávejte s jogurtem a povařenými i čerstvými jahodami.

Také milujete citronové moučníky? Vyberte si z drobenkových řezů, rozmarýnového dortu či bábovky nebo se pusťte do citronových řezů s tymiánem.

Reklama

Související témata:

Načítám