Hlavní obsah

Citronovo-makové palačinky

Hodnocení:
(9)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Palačinky jsou neuvěřitelně variabilní – můžou být zelené, na slano i na sladko. Dneska jsme vsadili na voňavý citronovo-makový dezert s jahodami. Varování: riziko mizení palačinek už při smažení!

Ingredience pro:
4 porce
Na těsto
  • 1 vejce
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • 200 ml mléka
  • 100 g hladké mouky
  • 1.5 lžíce máku
  • kůra z půlky citronu
K podávání
  • 250 g čerstvých jahod
  • moučkový cukr
  • 150 g řeckého jogurtu
Článek

Postup

Krok 1: Z vejce, cukru, oleje, soli, mléka a mouky vypracujte hladké těsto, vmíchejte mák a citronovou kůru a nechte alespoň hodinu odležet.

Krok 2: Polovinu jahod a asi dvě lžíce cukru povařte do zhoustnutí, během vaření rozmačkejte vidličkou. Zbylé jahody pokrájejte na čtvrtky. Z těsta pečte nasucho tenké palačinky, které podávejte s jogurtem a povařenými i čerstvými jahodami.

Také milujete citronové moučníky? Vyberte si z drobenkových řezů, rozmarýnového dortu či bábovky nebo se pusťte do citronových řezů s tymiánem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek