Hlavní obsah

Citronovo-rozmarýnová krůtí stehna s čekankou

Hodnocení:
(1)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina 40 minut
Náročnost
nízká

Jak odlehčit jídelníček, a přitom netrpět? Vařte chutně! Krůtí stehna jsou ideální večeří, která vaší postavě neublíží.

Ingredience pro:
2 porce
  • 2 krůtí stehna
  • 2 cibule
  • 1/2 citronu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 500 g čekanky
  • 100 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

Krok 1: Očištěná stehna potřete marinádou z prolisovaného česneku, dvou lžic oleje, půl lžičky soli, lžičky rozmarýnu a čerstvě mletého pepře.

Krok 2: Do pekáče nejdříve dejte proužky cibule, osolte je, opepřete, položte na ně stehna a na každé z nich přidejte dva plátky citronu. Podlejte trochou vody, přiklopte a pečte 80 minut při 180 °C.

Krok 3: Přisypte nakrájenou čekanku nebo fenykl, osolte, a jestli si chcete dopřát, zalejte smetanou. Odklopené pečte dalších asi 20 minut, až je zelenina měkká a stehna opečená.

Na sváteční oběd připravte ke krůtě některou ze tří originálních příloh z brambor.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama