Hlavní obsah

Citronovo-tvarohové lívance

Hodnocení:
(129)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Rychlovka na svačinu nebo snídani: přesně to splňují tyhle svěží a voňavé lívanečky z tvarohu. Jejich tajnou ingrediencí jsou čerstvé citrony, které jim dodávají nádhernou vůni a neotřelou chuť.

Ingredience pro:
4 porce
Na lívance
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 120 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 2 vejce
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • máslo na smažení
K podávání
  • malinový sirup
  • citronová kůra
  • bylinky
Článek

Postup

Krok 1: Tento recept je  velmi jednoduchý. Mouku (hrnek je myšlen o objemu 200 ml) smíchejte s práškem do pečiva a cukrem.

Krok 2: Přidejte mléko, tvaroh, vejce, citronovou kůru a šťávu a vanilku. Vše promíchejte, až vznikne hladké těsto, konzistencí je o něco hustější než na palačinky, ale na pánvi se svojí vahou trochu rozteče. 

Krok 3: Na pánvi rozehřejte trochu másla a postupně z obou stran usmažte placky velikosti lívance. Na jednu placku spotřebujete zhruba 1 velkou lžíci těsta. 

Krok 4: Hotové placky podávejte s ovocným sirupem (skvělý je malinový  nebo jahodový), trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry a bylinkami, vynikající je meduňka, jahodová máta nebo třeba u nás málo známá aloisie. Tu vřele doporučujeme zařadit do bylinkové sadby, je skvělá i do pití.

Máte rádi svěží chuť citronů? Dejte si jednoduchý citronový koláč s rozmarýnem nebo citronový koláč se sýrem ricotta. A pokud váháte, poradíme, jak zužitkovat celý citron

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.