Hlavní obsah

Co čeká v dubnu vaše znamení? Přinášíme tarotový horoskop!

Foto: Profimedia

Duben bude probíhat ve znamení změn. K lepšímu, nebo k horšímu? Uvidíte!Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duben a jeho snad už jarní, ačkoli aprílové, počasí se pomalu blíží a se sluncem do vašeho života přicházejí i změny. Jaké budou? To vám napoví tarotové karty a jejich předpověď pro vaše znamení.

Článek

Na úplněk čtvrtého měsíce roku se můžete těšit 22. dubna a odehraje se ve znamení Štíra, kterému vládnou záhadné Pluto a silný Mars. Díky tomu dohlédne až za okraj, k věcem, které běžně vidět nejsou, a proto na denní světlo vynáší i záležitosti dávno pohřbené. Najevo vyjdou mnohá tajemství a také bude tento úplněk ideálním momentem pro to, abyste se zastavili a promysleli, zda jste se letos vydali správnou cestou. Co dalšího duben přinese?

Beran (21. 3.–20. 4.) Královna pohárů – 4 meče – 3 hole

Zatím jedete dopředu ohromným tempem, a ani na okamžik nepřibrzdíte. Máte energie na rozdávání – a tak ji chcete všechnu rozdat. To však nejde věčně a teď přichází ta chvíle, kdy byste měli zastavit a podívat se, zda vám ještě benzin v nádrži zbývá. Nadechněte se. Nic vám neuteče, stojíte na pevné půdě. Zkuste svůj život zpomalit, dohnat všechny resty, které jste v tom tempu zběsile házeli za sebe. Navštivte rodinu, sejděte se s přáteli, urovnejte konflikty. Všechno pak bude nějak jasnější, barevnější a svěžejší.

Býk (21. 4.–21. 5.) Hvězda – Páže pohárů – 8 pentaklů

Pokyn, který pro vás mají karty tento měsíc, zní „jděte do toho“. Všechno hraje ve váš prospěch, a tak byste se měli ponořit i do věcí, které věčně odkládáte na později. V práci se vám bude dařit, můžete se spolehnout, že přijdou příležitosti, na jaké byste se ani neodvážili pomyslet. A vy byste na ně měli kývnout, ačkoli vás možná trochu vyděsí. Vyrazte své budoucnosti podat ruku dříve, než dojde až k vám – a ona vám to bohatě oplatí. Nic nedostanete zadarmo, to ne, ale vaše práce skutečně ponese své ovoce.

Foto: Profimedia

Býci by měli odhodit pochybnosti a vrhnout se do nových věcí po hlavěFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.) Eso pohárů – Páže holí – Královna holí

Tématem měsíce dubna by pro vás měla být rodina a vztahy mezi vašimi blízkými. Klidně si sedněte nad diář a rozplánujte si, co budete podnikat – nemusíte se stydět za to, že máte moc práce. Všechno se dá stihnout, když si svůj čas zorganizujete. Kromě toho se v přítomnosti vašich drahých rozpustí stres a úzkost, které už nějakou dobu nosíte v sobě. Obzvláště děti a jejich jarní energie vás nejvíc nabijí – zkuste se od nich znovu naučit nadšení a upřímnosti. Dovolte si snít. Buďte zkrátka znovu trochu dítě.

Rak (22. 6.–22. 7.) 10 holí – Velekněz – 8 pohárů

Vy máte jeden velký problém – jen nelehko říkáte ne a kladete si před sebe další a další povinnosti, protože je vám prostě trapné odmítnout. Je čas s tím přestat. Nesete na bedrech takovou kupu práce, že by to skolilo každého. Srovnejte si priority a opravdu se některých povinností zbavte – a to navzdory pocitu, že byste je „měli“ dělat. Najděte si zase čas na vnímání světa okolo – překvapí vás, kolik inspirativních lidí kolem je a jak moc vám mohou pomoci, když máte pocit, že se vše pod návalem práce hroutí.

Lev (23. 7.–22. 8.) Eso mečů – Eso pentaklů – Král mečů

Pro vás bude duben spíše o kariérním postupu než čemkoli jiném, bude vám totiž nakloněn po materiální stránce. Nebude to jen tak, vaše dovednosti budou podrobeny zkoušce, ale pokud jste si jisti tím, co děláte, není důvod se čehokoli obávat. Jen mějte na paměti, že je důležité, abyste si zachovali vlastní integritu. Žádné triky a zkratky vám nepomůžou, dejte jasně najevo, o co vám jde, a toho se vám také dostane. Učiňte se nepostradatelnými a cesta k úspěchu je volná.

Foto: Profimedia

Lvi by měli vsadit na upřímnost a naučit se jasně vyjadřovat, o co jim jdeFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.) Velekněžka – 6 mečů – 6 pohárů

Duben se pro vás ponese ve víru změn – a to není něco, v čem byste si zrovna libovali. Ačkoli si slibujete, že se je naučíte zvládat, budete se zmítat v náporech mohutné nostalgie a sentimentu. Ty však nemusí být špatné – pokud se tedy na ně naučíte správně nahlížet. Skvělou minulost si hýčkejte jako hezkou vzpomínku, rozhodně na ní však přehnaně nelpěte. Naučte se v tento měsíc dávat sbohem, zpřetrhat uvnitř sebe pouta. Je to těžké. Ale síly na to máte dost. Stačí jen chtít.

Váhy (23. 9.–23. 10.) Vůz – Královna mečů – 2 meče

Máte spoustu energie a síly, míříte vzhůru za svými sny. Vybírejte si, kam energii investujete, ať vytěžíte co nejvíce a užijete si svou chvíli slávy. Ukážete, že jste skvělými diplomaty a utkvíte tak v paměti mnoha důležitým lidem. Vaši blízcí či přátelé se vás budou snažit zatáhnout do svého konfliktu. To, že chcete zachovat neutralitu, rozhodně není chyba, právě naopak. Ač se budou možná chvíli oba tvářit odtažitě, brzy je to přejde. A vy nebudete muset nic „žehlit“ a neztratíte nikoho, kdo je pro vás důležitý.

Štír (24. 10.–22. 11.) Milenci – 10 pohárů – 7 pohárů

V dubnu vám někdo tak trochu rozbije růžové brýle. Znáte ten pocit, když se seznámíte s někým novým, koho bezmezně obdivujete a nevidíte na něm jedinou chybu. No, po čase se tyhle chyby objeví. A vy je musíte přijmout, zachovat chladnou hlavu a glanc. Každý přece nějaké chyby má a tou pravou výzvou je naučit se je akceptovat. Otevřete svou mysl a přijměte druhé takové, jací jsou – doopravdy, i s jejich chybami. Díky tomu budete větším člověkem.

Střelec (23. 11.–21. 12.) Císař – Mírnost – 6 holí

Často máte nutkání jít tou nejpřímější cestou. Bez ohledu na to, že je také nejstrmější a bude nejtěžší ji překonat. Tak už konečně otevřete oči – jedině tak pochopíte, že nejít proti zdi hlavou, ale chytře ji přeskočit, podlézt nebo odejít není podvod, jen taktická volba. Vězte, že vaše schopnost si toto uvědomit bude vyzkoušena – objeví se někdo, koho byste běžně přímo konfrontovali a prosadili si své. Zkuste tentokrát přijít s kompromisem, být tím, kdo velkoryse ustoupí. Je to jen na vás.

Foto: Profimedia

Střelci by si měli každou akci lépe promyslet. A neběhat hlavou proti zdiFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 3 pentakly – Věž – Poslední soud

Nebudeme si nic nalhávat – duben nejspíš nebude tím nejlepším měsícem ve vašem životě. Ale ani tím nejhorším. Každý si občas sáhne na dno a vy si Černého Petra dost možná vytáhnete teď, protože, jak se jednou na člověka přilepí smůla, začne se to valit. Důležité je nesnažit se trosky slepovat. Ano, to, co z nich vystavíte, možná bude vypadat k světu, nikdy to už ale nebude bez chyby. Nebojte se rozbité smést ze stolu a postavit úplně nové. Loučení není snadné, ale nové zkušenosti, které získáte, se vám budou hodit.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) 6 pentaklů – Královna mečů – Luna

Je na čase tomu čelit – sami sebe tak nějak matete a klamete a zavíráte oči před něčím, co prostě vidět nechcete. Zlé věci nezmizí, když před nimi budete utíkat. Naopak, budou vás setrvale strašit a stresovat, až vás doženou do slepé uličky, kde čeká jen beznaděj a deprese. Takže se nedejte a postavte se jim čelem. Vyřešte své problémy, sílu na to máte a pomoc, pokud o ni požádáte, dostanete taky. S každým vyřešeným problémem zmizí i trochu zátěže z vašich ramen. A to za to stojí.

Ryby (21. 2.–20. 3.) Mág – Viselec – 9 holí

Někdy se život na nějakou dobu zastaví, pluje na místě a dopředu se mu nechce. Měli byste si uvědomit, že to není špatně. Že se vám po chvílích rutiny a stereotypu ještě zasteskne. Nelámejte nic přes koleno a bezvětří si užívejte bez výčitek. Ale neprchejte do samoty – časem bude nutné tuhle jednotvárnost rozbít a právě vaše okolí vás z ní vymaní. Až budete chtít znovu vyrazit za novými nápady a změnami, stačí se více dívat kolem sebe. Jarní energie teď bude tryskat všude kolem, stačí si trochu nabrat pro sebe.

Duben tedy přináší mnoho změn pro všechna znamení. Na jaké se nejvíc těšíte vy?

Reklama

Načítám